Dramska sekcija KD Ksaver Meško Sveti Tomaž deluje že osmo leto

Že petnajsta odrska predstava Moj Vinko

Jože Žerdin, sreda, 11. september 2013 ob 12:011
Odrska predstava Moj Vinko

Odrska predstava Moj Vinko

Pod okriljem Kulturnega društva Ksaver Meško Sveti Tomaž pri Ormožu že osmo leto deluje dramska skupina, ki je v osmih letih delovanja dokazala, da je vešča odrskega nastopanja, pa čeprav so igralci le amaterji. Vsako naštudirano in zaigrano igro na odrske deske postavijo z veliko voljo in žarom, zato se ob vsaki zaigrani predstavi gledalci od srca nasmejijo.

Njihova zadnja odrsko življenjska igra z naslovom Moj Vinko so člani dramske sekcije zaigrali že 15 krat. To igro je za njih napisal Anton Žumbar, ravnatelj in igralec iz osnovne šole Velika Nedelja. Igra je napisana in zrežirana v prleškem narečju, zgodba opisuje družino Miško, ki živi v majhni kmečki vasici Žabji dol. Igra v treh dejanjih je postavljena v čas, ko v majhno vasico pride mladi mož iz Nemčije, ki v vasi povzroči veliko zmešnjave, predvsem pri ženskah.

Po vasi se zelo hitro razve, da je ta mladi mož bogat in se zelo zanj zanimajo mlade in starejše ženske. Ta mladi mož zelo rad obiskuje družine po vasi. Druži se tudi rad z možmi teh žen in možje hitro uganejo, da ta mož nadleguje njihove žene in čez nekaj časa si ta mož premisli in na koncu žene ugotovijo da to ni res, saj ni bogat, ampak je le preizkušal ženske v tem kraju. Na zadnje se je odločil in odšel nazaj v Nemčijo, le večkrat je samo prišel na obisk v to vas.

Zgodba je šaljiva, v njej je veliko ljubezenskih spletk in gledalci so se lahko od srca nasmejali. V igri so nastopali Jani Raušl, Olga Majcen, Irena Rajh, Ivan Rajh, Blanka Kosi, Boštjan Geč. Igro je režirala Jožica Rajh, sicer vodja dramske sekcije. Na povabilo župnije Tišina so se amaterski dramski igralci predstavili na Ivanocyjevem večeru na Tišini, ki je bil letos posvečen 100-letnico smrti dr. Francu Ivanocy-u – tišinskemu župniku. Sicer pa so zadnjo in prejšnje igre zaigrali na odrskih deskah v domačem kraju, pri Veliki Nedelji, Gorišnici, Podgorcih, Središču ob Dravi in drugod, zadnje čase pa se tudi predstavljajo v Prekmurju, kjer ko nastopijo požanjejo veliko aplavza med občinstvom.

TUNČEK petek, 13. september 2013 ob 19:15

To bi pa blo resen zanimivo iti glejat. Ploskač Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje