Predstavitev aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Ljutomeru

Aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti 2013 bodo v Ljutomeru potekale med 16. in 22. septembrom

Prlekija-on.net, četrtek, 12. september 2013 ob 08:59

Predstavitev aktivnosti v tednu mobilnosti v Ljutomeru

V torek, 10. septembra, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru potekala novinarska konferenca, kjer so predstavili aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2013 ter akcijo V službo s kolesom.

Aktivnosti, ki bodo v Ljutomeru potekale med 16. in 22. septembrom, so predstavili županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Darja Košič Auer, strokovna delavka na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Marjeta Kuhar, ravnateljica Vrtca Ljutomer Marija Pušenjak, predsednik Lokalne podporne skupine za vzpodbujanje trajnostne mobilnosti Marjan Munda, komandir policijske postaje Ljutomer Roman Zver in vodja projekta trajnostne mobilnosti Občine Ljutomer Mitja Kolbl.

V tem obdobju bodo aktivnosti potekale na osnovni šoli in v vrtcu, LTO Prlekija Ljutomer bo ponujala brezplačen najem koles in čelad, v tednu aktivnosti pa bo možno tudi brezplačno uporabljati nekatere športne površine v ŠRC Ljutomer. V akcijo se bo z ozaveščanjem o območju umirjenega prometa vključila tudi policija. V času aktivnosti, pa bodo v projekt V službo s kolesom, vključena tudi številna podjetja, ki bodo vzpodbujala svoje zaposlene k vožnji s kolesom na delovno mesto.

Izmed vseh sodelujočih, bodo 20. septembra na Glavnem trgu izžrebali enega, ki bo prejel novo kolo. Takrat bo potekala tudi glavna prireditev, kjer bodo predstavili rezultate igre Prometna kača in razstavili fotografije foto natečaja na temo vožnje s kolesi. V petek popoldne bodo izvedli tudi promocijo električnih vozil - avtomobila in koles, ki jih bo na ogled postavilo podjetje Elektro Maribor. Potekal bo tudi družinski pohod na temo čistejšega zraka, voznike pa bodo ozaveščali o pomenu prometnega znaka Območje umirjenega prometa. Potekale bodo še številne druge aktivnosti, več pa si lahko ogledate v spodnjem videu. V tednu aktivnosti bo cesta do šole zaprta.

Občina Ljutomer se bo torej v času Evropskega tedna mobilnosti 2013, od 16. do 22. septembra, pridružila desetinam milijonov ljudi po vsej Evropi, ki si prizadevajo za okolju prijaznejše načine mobilnosti.
Pridružite se tudi vi! Se vidimo na kolesu!

Celoten program lahko vidite tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje