Mladost prekipeva v radenskem DOSOR-ju

Razstava Nine Jančar, nastop Nike Zorjan in vina vinske kraljice Urške Lesjak

Filip Matko, petek, 13. september 2013 ob 12:09
Nina Jančar, Urška Lesjak in Nika Zorjan

Nina Jančar, Urška Lesjak in Nika Zorjan

V razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 12. septembra zvečer pripravili bogato otvoritveno slovesnost ob prvi samostojni razstavi 21-letne Nine Jančar iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni.

Predstavlja se z 22 risbami – portreti slavnih in manj slavnih, pa tudi čisto običajnih ljudi ter 16 risbami modnih modelov. Po končani osnovni šoli v Gornji Radgoni je namreč Nina zaključila Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru, po njej pa se odločila za svojo »umetniško pot«. Tri leta že tako živi in ustvarja v Mariboru. Najraje poprime za svinčnik (doslej je izdelala okrog 200 portretov), slika z akrilnimi barvami, uporablja pa tudi ostale materiale, kot so oljne barve, oglje, pastele… Na listih papirja nastajajo običajno portreti ljudi, ki so njena strast in zato se vedno znova rada vrača k risanju obrazov, nastajajo pa tudi fantazijske in iluzionistične risbe, portreti živali in modne ilustracije ter dekorativne slike, ki so naslikane na platna. Letos je pričela risati tudi karikature in pri tem jo najbolj veseli, da lahko vključi celotno ozadje portretiranca.

Nina Jančar je članica Likovnega društva Gornja Radgona, zato je o njej in njenem delu na otvoritvi razstave govorila Tatjana Mijatović, predsednica tega društva, ki pa v DOSOR-ju deluje kot prostovoljka pri pripravi in izvedbi različnih likovnih razstav. Je pa Ninino otvoritev razstave s svojim nastopom obogatila njena vrstnica, pevka Nika Zorjan, ki je predstavila pesem »Nasmeh življenja«, ob spremljavi Roberta Ciglarja na klaviaturah. Ta pesem je bila zmagovalka na letošnjih Melodijah morja in sonca po mnenju gledalcev in poslušalcev. Sicer pa je Niki bil največji izziv leta 2010 z nastopom na šovu »Slovenija ima talent«. Od tedaj se »strmo vzpenja« njena glasbena pot in lani je osvojila tretje mesto na šovu »Misija Evrovizija« s pesmijo »Čas za nas«. Tudi to pesem so lahko številni obiskovalci na otvoritvi razstave slišali, zapela pa je še tretjič in sicer pesem »Valovi Mure«, na željo zaposlene v DOSOR-ju, Irene Jančar. Že pred tem je Nika izžrebala listek z imenom 13-letne Anje Lang iz Tropovec, ki jo bo Nina Jančar za nagrado portretirala. A Nina je svoji gostji, pevki Niki Zorjan, podarila portret, ki ga je ustvarila prav zanjo.

Otvoritvi razstave je sledila pogostitev, kjer se je dobrotam iz domske kuhinje DOSOR-ja pridružila z vinom Jeruzalemska vinska kraljica (Vinska kraljica Jeruzalemske vinske poti št. 15) Urška Lesjak, ki je predstavila vina (medalja »Vinski Forum 2012« v Ljubljani) iz Vinske kleti Lesjak Rado Julijan iz Vuzmetinec, okolica Miklavža pri Ormožu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje