Razstava kiparskega umetnika Roberta Juraka

Panonski svet v ribji domišljiji

Jože Žerdin, sobota, 14. september 2013 ob 12:50
Robert Jurak

Robert Jurak

V sklopu letošnjega 15. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru se je v župnijskih prostorih v Križevcih širši javnosti predstavil kiparski umetnik Robert Jurak doma iz Logarovcev, ki se ukvarja z umetnostjo kot je kiparstvo in izdelovanje raznih skulptur iz odpadnega železa. To vse opravlja in izdeluje doma v svojem ateljeju.

Tako se je odločil, da bo javnosti dal na ogled svoje dveletno ustvarjanje. Njegova razstava predstavlja potovanje panonskega človeka skozi čas s poudarkom domišljijske ribe - panonskega sveta. Svoje umetniške izdelke - ribe vari in sestavlja iz odpadnega železa po svoji domišljiji. Vsak njegov kiparski izdelek je zgodba zase, pri čemer vse izdeluje po svoji zamisli in domišljiji.

Kot pravi umetnik Robert, hoče biti tak kakršen je preprost umetnik - kipar. Na razstavo je dal na ogled 13 različnih kiparskih rib in sicer različnih velikosti, sestavi in obliki. Tako se je umetnik Robert s to svojo razstavo predstavil domačinom občine Križevci pri Ljutomeru. Na razstavi se je zbralo veliko obiskovalcev, ki so si jo z velikim zanimanjem ogledali. S strani obiskovalcev je dobil veliko pohval in Robert razmišlja, da bi to razstavo pripravil po drugih krajih po Prlekiji in drugod.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje