Podpisana pogodba o izvedbi energetske sanacije OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

Podružnična šola bo tako dobila novo preobleko, ki bo izboljšala pogoje za učenje in delo ter znižala stroške za energijo

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2013 ob 23:30

Podpis pogodbe

Občina Ljutomer in podjetje Dolinka inženiring z.o.o. iz Beltincev, sta v sredo, 18. septembra, podpisali pogodbo o izvedbi energetske sanacije OŠ Cvetka Golrja Ljutomer.

Občina je 26. februarja letos, projekt prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo in prostor za sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti.

Zelena luč tudi za energetsko sanacijo OŠ Cvetka Golarja
Zelena luč tudi za energetsko sanacijo OŠ Cvetka Golarja

Ocenjena vrednost projekta iz Dokumenta identifikacije investicijskega programa znaša skupaj 143.258,70 evrov. Občina je zaprosila za sofinancerska sredstva v višini 97.037,91 evrov in 25. julija prejela Sklep o odobritvi sredstev v prijavljeni višini. Sofinancerska pogodba s pristojnim ministrstvom je bila s strani Občine Ljutomer podpisana 9. septembra.

Projekt bo sofinanciran v višini 85 % od upravičenih stroškov, med katere spadajo stroški sanacije stavbe in stroški izvajanja nadzora nad investicijo. Stroški zamenjave ventilov, investicijske dokumentacije (DIIP), izdelave projektantskega predračuna in davek na dodano vrednost predstavljajo neupravičene stroške operacije.

V sklopu energetske sanacije bo v celoti urejena toplotna izolacija fasade, zamenjano bo stavbno pohištvo (okna in vrata) ter obstoječi radiatorski ventili za termostatske ventile. Izvedena bo tudi izolacija stropa proti neogravanemu podstrešju.

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca del objavila 25. julija, odpiranje ponudb pa je bilo izvedeno 20. avgusta. Kot najugodnejši ponudnik je bila izbrana Dolinka inženiring z.o.o., Mladinska ulica 12, 9231 Beltinci. Ponudbena vrednost del znaša 116.792,67 evrov brez DDV, rok za končanje del pa je do 10. november. Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., Industrijska ulica 7, 9220 Lendava.

Podružnična šola bo tako dobila novo preobleko, ki bo izboljšala pogoje za učenje in delo ter znižala stroške za energijo. Cilj investicije je doseči učinkoviteljšo rabo energije v objektu in zmanjšati toplotne izgube. Pričakovani so torej prihranki pri rabi toplotne in električne energije. Dela naj bi se začela že dan po podpisani pogodbi. Več pa v spodnjem videu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo