Svetopisemski prizori ujeti v cvetju

Avtor razstave Primož Petek iz Križevcev pokazal aranžmaje iz cvetja

Jože Žerdin, ponedeljek, 23. september 2013 ob 11:07
Avtor razstave Primož Petek iz Križevcev pokazal aranžmaje iz cvetja

Avtor razstave Primož Petek iz Križevcev pokazal aranžmaje iz cvetja

Primož Petek, doma iz Križevcev pri Ljutomeru, se je v domači župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru prvič samostojno predstavil kot vrtnar, ki je zaposlen v vrtnarstvu Kurbus na Meleh.

Po končani srednji šoli za oblikovanje je namreč spoznal, da je v njem nekaj več, predvsem pri aranžiranju, sodelovanju na razstavah, kajti njegovo največje veselje so rože za oblikovanje in aranžiranje. V Biotehniškem centru Naklo na Gorenjskem pa se Primož Petek tudi izobražuje, kjer pridobiva novo znanje, katerega z veseljem prenaša v prakso. Kot pravi je zanj cvetje nekaj najlepšega, če ga vzgojiš sam, pa tudi tistega, ki ga podariš ljubljeni osebi, svojim najdražjim, znancem, sorodnikom ali prijateljem.

Kot je povedal avtor razstave Primož Petek, se je za prvo svojo samostojno razstavo odločil in jo pripravil v domači župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru. Razstavo je odprl v petek, 13. septembra, ob sodelovanju domačega župnika Štefana Vinkoviča z namenom, da so v cerkvi svetopisemske podobe, ki se ujemajo z njegovo razstavo. Na ogled so bili postavljeni aranžmaji cvetja, kajti vsak je imel svoj pomen, na svetopisemske zgodbe. Razstavljeno cvetje je najbolj prišlo do izraza prav v cerkvi in ob otvoritvi, razstavo pa si je bilo moč ogledati še kar nekaj dni po otvoritvi.

Sicer pa je Primož Petek že dlje časa vpet v župniji in občini Križevci pri Ljutomeru, kjer rad priskoči na pomoč pri raznih dekoracijah in aranžmajih in sodeluje pri pripravi kulturnih in verskih prireditev, kjer sodeluje s svojim znanjem s področja cvetličarstva in floristike. Na otvoritvi razstave je spregovorila dr. Sabina Šegula iz Biotehniškega centra Naklo, avtorica mnogih knjig in mentorica pri izobraževanju Primoža Petka. Po enem letu trdega izobraževanja v Biotehniškem centru Naklo je nastal rezultat dela v domačem kraju v Križevcih pri Ljutomeru.

Na otvoritvi razstave v cerkvi ob ogledu svetopisemskih prizorov ujetih v cvetju, je iz domačega kora v cerkvi odmevala nežna glasba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje