Pohod na Miklošičevo domačijo

Učitelji in učenci so se odpravili na pohod z namenom, da raziščejo, kdo je bil Franc Miklošič

Nataša Pušenjak, sreda, 25. september 2013 ob 13:24
Pohod na Miklošičevo domačijo

Pohod na Miklošičevo domačijo

Na osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci smo se učitelji in učenci poklonili našemu velikemu rojaku, Francu Miklošiču, z obiskom njegove domačije v Radomerščaku.

Učitelji in učenci od 1. do 5. razreda smo se v torek, 24. 9. 2013, odpravili na pohod z namenom, da raziščemo, kdo je bil Franc Miklošič, in čemu je tako pomemben, da se letošnje leto imenuje po njem.

Majhne in malo večje noge naših učencev so v ritmu klopotcev korakale po Ljutomerskih goricah in hitro prispele v Radomerščak 33, kjer nas je pričakala lastnica Miklošičeve domačije. Odprta vrata so vabila k raziskovanju sobice, kjer so razstavljena dela Franca Miklošiča. Posedeli smo na klopi ob lončeni krušni peči v kotu sobe, zapisali nekaj misli v knjigo vtisov in se odpravili na naslednji cilj. V Cubru nas je namreč nestrpno pričakoval lastnik muzeja Ralo in nam z velikim navdušenjem pokazal bogato zbirko kmetijskih strojev in črno kuhinjo.

Polni vtisov iz preteklosti in precej utrujeni smo se vrnili nazaj v šolo. Morda so naši učenci še premajhni, da bi se zavedali, kako velik je pomen Franca Miklošiča. Bodo pa s seboj nosili spomin na obisk njegove domačije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje