Na Zboru občanov pri Mali Nedelji o izgradnji vodovoda

Sočasno z vodovodnim, se predvideva tudi izgradnja širokopasovnega optičnega omrežja

Branko Košti, četrtek, 26. september 2013 ob 10:27
Zbor občanov pri Mali Nedelji

Zbor občanov pri Mali Nedelji

Na Zboru občanov KS Mala Mala Nedelja, v ponedeljek, 23. septembra, sta koordinatorka Projekta pomurskega vodovoda - sistem C, ljutomerska županja mag. Olga Karba in zaposlen na projektu sistem C, Janez Rožmarin, občane seznanila z izgradnjo vodovodnega omrežja na območju KS Mala Nedelja.

Osnovni cilj te pomembne investicije je zagotovitev zdrave pitne in požarne vode vsem občanom po zahtevah veljavne zakonodaje. Za zagotovitev tega primarnega cilja, je v projektu na območju KS Radoslavci in Mala Nedelja predvidena izgradnja treh vodohramov, več kot 10 km transportnih vodov, ter tudi nekaj primarnega in sekundarnega vodovodnega omrežja.

Izgradnja vodovodnega omrežja ponuja tudi priložnost sočasne izgradnje širokopasovnega optičnega omrežja, ker bi to investicijo znatno pocenilo. Zato je na zboru direktor podjetja Teleing d.o.o. Janez Smolkovič, pojasnil možnosti in pogoje, pod katerimi je podjetje Teleing pripravljeno vlagati v izgradnjo omrežja. Tudi to pobudo so občani podprli in se dogovorili, da se pošlje obvestila in pristopne izjave vsem gospodinjstvom v KS Mala Nedelja, saj je eden osnovnih pogojev za izgradnjo optičnega omrežja, da se zanj odloči vsaj 60 % gospodinjstev.

Krajani so se ob tem zbrali v velikem številu, skozi razpravo so zastavili tudi številna vprašanja, ki se tičejo projekta ter tudi drugih vprašanj, katere so naslovili na županjo in se tičejo kanalizacije oz. lastnih čistilnih naprav, komunalnih odpadkov, problematike stare osnovne šole, ... Županja je izrazila zadovoljstvo glede velika števila udeležbe in zastavljenih vprašanj in pobud, saj se le tako lahko stvari izboljšujejo in rešujejo.

Sestanek je potekal in se zaključil v prijetnem vzdušju, krajani pa so ob koncu poklepetali s predstavniki in si ogledali podroben načrt gradnje vodovoda.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje