»Se poznamo?« drugič

V Gornji Radgoni se predstavilo sedem kulturnih društev od petnajstih

Filip Matko, petek, 4. oktober 2013 ob 15:51
Simona Pirc Katalinič s podarjeno sliko

Simona Pirc Katalinič s podarjeno sliko

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS v Gornji Radgoni, ki jo vodi Simona Pirc Katalinič, je lani pripravila izredno uspelo prireditev pod naslovom »Se poznamo?«. Šlo bi naj za bolj tesno povezovanje med različnimi kulturnimi društvi s področja kar štirih občin: Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci. In tako je letos, 3. oktobra, bila prireditev ponovljena, sodila je tudi v okvir prireditev 18. praznika Občine Gornja Radgona, tokrat v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Tako je poleg Simone Pirc Katalinič na začetku vse pozdravil direktor tega doma, mag. Marjan Žula, predstavilo pa se je sedem kulturnih društev od petnajstih delujočih na področju JSKD OI Gornja Radgona. Nastopili so kar štirje pevski zbori. Kot prvi pevski zbor Doma starejših občanov Gornja Radgona, ki ga je prvi dve leti vodila kar stanovalka doma, a je pred tremi leti vodenje po strokovni plati prevzela Majda Matjašič. Pozneje pa še Ženski pevski zbor Društva upokojencev Negova – Spodnji Ivanjci, ki deluje od leta 2004 in ga vodi Vlado Maguša ter še Ženski pevski zbor Društva upokojencev Gornja Radgona, ki ga vodi Dragica Černe. Svoje je dodal še Gasilski oktet Gornja Radgona, ki deluje že 53 let in ga sedaj vodi Karel Korošec. Vmes so za izredno popestritev poskrbeli članice in člani Folklornega društva Gornja Radgona pod vodstvom Tatjane Jakopec Kager ter Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci pod vodstvom Danila Banfija.

Vsem nastopajočim se je zahvalil predsednik Sveta Območne izpostave JSKD Gornja Radgona, Milan Nekrep, ki je vsem izročil tudi spominska darilca v obliki slik, ki so jih naslikali članice in člani Likovnega društva Gornja Radgona. Ti so ob tej priložnosti pripravili v avli Doma starejših občanov Gornja Radgona likovno razstavo. S posebno zahvalo v obliki slike, delo Pavle Krajnc, so se likovniki zahvalili tudi Simoni Pirc Katalinič za idejo in izvedbo prireditev »Se poznamo ?«.


Več v Kultura in izobraževanje