Barve Mure na platnih

7. mini likovna kolonija v organizaciji OI JSKD Gornja Radgona

Filip Matko, nedelja, 6. oktober 2013 ob 23:52
Barve Mure

Barve Mure

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS v Gornji Radgoni, ki jo vodi Simona Pirc Katalinič, je v petek in soboto (4. in 5. oktobra) pripravila 7. mini likovno kolonijo za ljubiteljske ustvarjalke in ustvarjalce z obeh bregov reke Mure. Iz štirih območnih izpostav JSKD (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) se jih je odzvalo 25 iz sedmih kulturnih društev oziroma skupin.

Letošnja kolonija, vsako leto jo organizira ena izmed štirih območnih izpostav JSKD v Pomurju, je sodila tudi v okvir prireditev 18. praznika Občine Gornja Radgona, njen »sedež« pa je bil tokrat v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona. Tako je poleg Simone Pirc Katalinič na začetku vse udeleženke in udeležence pozdravil direktor tega doma, mag. Marjan Žula. Strokovno vodenje kolonije je prevzela magistra kiparstva Saša Bezjak, akademska slikarka iz Gornje Radgone. Le-ta je pripravila uvodno predavanje v likovno ustvarjanje, predavanju pa sledil enourni sprehod do reke Mure, saj je delovni naslov te kolonije bil »Barve Mure«.

Pravo ustvarjanje, »sprehodi čopičev z barvami po platnu«, se je pričelo naslednji dan, v soboto, 5. oktobra, dopoldne po 9. uri. Večina jih je ustvarjala v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona, kjer so »bili na očeh« stanovalk in stanovalcev, nekateri pa celo v njegovi bližnji ali daljni okolici. Ena izmed udeleženk je opravila »delovni sprehod«, kajti za razstavo bo pripravila fotografije. Doma so ustvarjali tisti udeleženci kolonije, ki bodo pripravili kipe. Veliko zanimanje pa so zbudili tudi najmlajši udeleženci kolonije, prišli so namreč predšolski in šolski otroci.

Ob prigrizku po 17. uri je sledilo strokovno in družabno srečanje, kjer so po zaključnih besedah organizatorke Simone Pirc Katalinič in strokovne vodje Saše Bezjak udeleženke in udeleženci kolonije sprejeli dogovor, da bodo njihova dela s tokratne kolonije pod naslovom »Barve Mure« javnosti postavljena na ogled januarja prihodnje leto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje