Sprejem za bronastega olimpijca

Gimnazija Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 14. avgust 2008 ob 16:23
Sprejem za bronastega olimpijca

Sprejem za bronastega olimpijca

Jure Senčar iz Križevcev pri Ljutomeru, ki je letos končal srednješolsko izobraževanje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in se odpravlja študirat fiziko, je bil član slovenske reprezentance, ki se je v Vietnamu udeležila olimpijade iz fizike. Senčar se je z olimpijade vrnil z bronasto medaljo, ob povratku pa mu je sprejem pripravil križevski župan Ozvald Tučič.

"Osebno vem, koliko je treba vložiti truda, koliko se je treba odrekati, da dosežeš tak uspeh. Tak uspeh ne more nastati slučajno, pač pa le s trdim delom in pa nadarjenostjo, ki jo posameznik ima. Jure vse te odlike ima, zato je tudi uspel," je povedal Tučič, ki bo v času septembrskega praznovanja praznika občine Križevci Senčarja odlikoval s posebnim priznanjem župana.
"Same naloge na tekmovanju so bile izredno težke, zlasti teoretični del. Bile so težje kot na predhodnih olimpijadah, ampak je bilo tokrat v Vietnamu reševanje teh nalog težko za vse, kar se vidi po rezultatih vseh tekmovalcev, saj smo dosegali nekoliko nižje število točk. Je pa bil praktični del, ko smo se lotili eksperimenta, lažji in se je dalo dobiti več točk," je dogajanje na tekmovanju strnil Senčar, ki je bil izredno pozitivno presenečen nad organizacijo in spremljajočimi dogodki olimpijade, ko je imel možnost videti večji del Vietnama.

Sprejema pri križevskem županu se je udeležila tudi Senčarjeva mentorica Darinka Uršič, profesorica fizike na ljutomerski gimnaziji. "Jure je že takoj ob vstopu v našo šolo pokazal veselje do fizike, vendar ga je zanimalo vse tisto drugo, ne tisto, kar smo se učili pri pouku, saj je vse to že predelal za tekmovanja še v času, ko je bil v osnovni šoli," je o dobitniku bronaste olimpijske medalje povedala Uršičeva.