Oktober - mesec požarne varnosti

Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju

Filip Matko, torek, 8. oktober 2013 ob 18:22
Oktober - mesec požarne varnosti

Oktober - mesec požarne varnosti

Vemo, da je vsako leto, nič drugače pa ni letos, mesec oktober posvečen varstvu pred požari. Tema letošnjega oktobra je »Gasilnik« (protipožarni aparat). V Poslovnem sistemu Varnost Maribor vsako leto, glede na aktualno stanje v naši družbi, izberejo temo, ki obravnava posamezne skupine družbenega okolja. Letos se posvečajo starejšim osebam in problematiki v zvezi z varstvom pred požari za starejše osebe, zatorej je njihov letošnji moto »Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju«.

Problematika varstva pred požari v domovih za starejše ni nova, je pa vedno bolj izpostavljena, kajti tovrstnih domov je vedno več, pa tudi stanovalk in stanovalcev v njih. Tega se dobro zavedajo tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer so v torek, 8. oktobra, pripravili posebno obliko usposabljanja za vse zaposlene. Tako je zunanji strokovni sodelavec tega doma, zadolžen za varstvo pri delu in pred požari, Milan Rebrec, pripravil predavanje pod naslovom »Protipožarna varnost«, temu pa je sledil še praktični preizkus. Predavanje je tokrat bilo res v mesecu požarne varnosti, a je bilo sestavni del tradicionalnega tovrstnega periodičnega izobraževanja zaposlenih v DOSOR-ju.

Iz Gasilske zveze Gornja Radgona sta Vladimir Cvetkovič in Marjan Fridau, ki sta zaposlena v servisni delavnici, na DOSOR-jevem travniku pripravila posebno posodo za kurjenje ognja ter štiri različne gasilnike – protipožarne aparate. Vsi zaposleni so se lahko preizkusili v rokovanju z gasilniki ter tako sami ugotovili, kako najlažje in najhitreje »ukrotijo« ogenj, ki bi se morebiti pojavil v njihovem domu ali njegovi okolici.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje