Zmagali so gasilci iz PGD Gornja Radgona

V prostorih PGD Gornja Radgona se je odvijal drugi krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »LIGO IN REKREACIJO 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona

Marjan Slavič, četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:20
Gasilsko tekmovanje v Gornji Radgoni, foto: O.B.

Gasilsko tekmovanje v Gornji Radgoni, foto: O.B.

Minuli ponedeljek, 7. oktobra, se je v prostorih PGD Gornja Radgona odvijal drugi krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »LIGO IN REKREACIJO 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona. Tekmovanja se odvijajo v različnih disciplinah in na različnih lokacijah po gasilskih društvih Gasilske zveze Gornja Radgona.

Celotna liga traja od septembra 2013 do meseca marca 2014. Enote prostovoljnih gasilskih društev, ki prihajajo iz omenjene gasilske zveze tekmujejo v različnih disciplinah; petkrat v hitrostnem spajanju sesalnega voda, petkrat v vezanju vozlov in metanju torbice z vrvjo v tarčo, tekmovanje v športnem ribolovu, metanja pikada ter kartanja »šnops kart«.

Tokratnega tekmovanja se je udeležilo 14 ekip PGD, katere je v pozdravnem nagovoru pozdravil župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ob prisotnosti predsednika GZ Gornja Radgona Petra Cvetkoviča, ki je tudi idejni oče tega projekta, predsednika PGD Gornja Radgona Tomaža Munda ter predsednika športne komisije GZ Branka Križana.

Vsaka ekipa je imela možnost dvakrat izvesti tekmovalno vajo, upoštevali pa so boljši rezultat vaje. Tudi v tokratnem drugem tekmovanju v nizu tekmovanj je bila že drugič nepremagljiva ekipa PGD Gornja Radgona, sledila jim je ekipa PGD Podgorje, tretja pa ekipa PGD Črešnjevci.

Že naslednji krog tekmovanj sledi to soboto, 12. oktobra, pri Bohinčevem ribniku na Meleh, kjer se bodo ekipe pomerile v športnem ribolovu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje