Dan odprtih vrat ZD Ljutomer v Biotermah

Na prireditvi promovirali sonaravno bivanje in zdrav življenjski slog

Branko Košti, nedelja, 13. oktober 2013 ob 20:206
Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

Vodstvo in zaposleni v Zdravstvenem domu Ljutomer zadnja tri leta pripravljajo dneve odprtih vrat, na katerih obiskovalcem predstavijo organiziranje in delovanje tega javnega zavoda, storitve, katere izvajajo za prebivalce s področja UE Ljutomer, s posebnim ponosom pa izpostavijo nove pridobitve, s katerimi se izboljšuje nivo zdravstvene oskrbe.

V letošnjem letu je za ZD Ljutomer in za prebivalce prav gotovo najpomembnejša pridobitev začetek izvajanja fizioterapevtske dejavnosti, katero opravljajo od meseca avgusta v dveh enotah: v Ljutomeru v zdravstvenem domu in pri Mali Nedelji v Biotermah.

Na prireditvi pod motom "Gibanje in fizioterapija", ki  se je odvijala v soboto, 12. oktobra, pred in v Hotelu Bioterme, so širši javnosti predstavili enoto fizioterapije pri Mali Nedelji. Poleg klasičnih fizioterapevtskih tehnik  in masaž bodo izvajali tudi najsodobnejše manualne terapije, svetlobne terapije, kinezoterapije in termoterapije ter vaje za stabilizacijo hrbtenice.

Številni obiskovalci so poleg ogleda prostorov in opreme lahko brezplačno preizkušali fizioterapevtske tehnike, terapevtske masaže, bioptronske svetlobne terapije in izvajali vaje za stabilizacijo hrbtenice, predstavljeno pa jim je bilo tudi delo reševalcev, ogled reševalnega vozila, seznanili so se z mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev, lahko pa so se preizkusili v temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED.

Del prireditve je bil namenjen skrbi za zdravje in zdravemu načinu življenja. Svetovali so o zdravi prehrani in promovirali šolo hujšanja, merili krvni tlak, posebno zanimanje je pritegnila predstavitev in kratek praktični prikaz tehnike nordijske hoje. Na stojnicah pred hotelom so članice TND Razkrižje ponujale razkriške mlince, dobro kapljico in domačo hrano je bilo mogoče poskusiti na stojnicah TK Vrbnjak, Vinotoča Kosi in kmetije "Za naravo", na voljo so bila olja Oljarne Šeruga in medene dobrote Čebelarstva Tigeli, OŠ in Vrtec Mala Nedelja sta predstavila projekta EKO VRT in Zdrava šola in vrtec, svoje pridelke in izdelke so promovirali zeliščarka Bernarda Bakan, Pachamama center Kunova in Lakšmi estetski studio iz Ljutomera, svojo stojnico je postavilo tudi TD Mala Nedelja - Radoslavci.

Organizatorja, ZD Ljutomer in Bioterme, sta dobro poskrbela za vse številne obiskovalce, saj sta jim omogočila brezplačen avtobusni prevoz iz Ljutomera, brezplačno kosilo in prost vstop v bazenski kompleks Bioterm. Brezplačen vstop v termalni park bo tudi v bodoče omogočen vsem pacietom v času njihovega zdravljenja.


Več v Kultura in izobraževanje