Naše nebo prekrile bele sledi

V nedeljo, 13. oktobra, je naše nebo prekrila mreža belih sledi, ki jih za sabo puščajo letala

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2013 ob 10:214

Če ste se v nedeljo, 13. oktobra dopoldan, ozrli v nebo, ste lahko zagledali "mrežo" belih črt, ki jih za sabo puščajo letala.

Pri tem gre za kondenzacijske sledi (Contrail), teorije zarote pa ob tem govorijo tudi o kemičnih sledeh (Chemtrail), o čemer smo podrobno pisali letos poleti v članku Strupi z neba?. Še več o teh t.i. Chemtrailih in pojavih pri nas pa si lahko preberete v spodnjih povezanih člankih. Pri tem je seveda veliko vprašajev, konkretnih odgovorov pa bolj malo, saj je to "zapraševanja neba" še vedno samo teorija, uradnih in trdnih dokazov, da je v tem kaj resnice, zaenkrat še ni, čeprav na internetu lahko najdemo ogromno informacij, ki pa ni nujno, da so tudi resnične.
Iz česa so sledi na našem nebu?
Iz česa so sledi na našem nebu?
Uravnavanje podnebja tudi pri nas?
Uravnavanje podnebja tudi pri nas?
Strupi z neba?
Strupi z neba?

Če se pri tem opremo na konkretna in dokazljiva dejstva o kondenzacijskih sledeh, na videz teh sledi vplivajo predvsem vlažnost, temperatura in veter, ki je v času nastajanja sledi v zraku. Razlike v sledeh pripisujejo vremenskim spremembam in razlikam v mikroklimi na različnih poteh letal.

Na spodnjih fotografijah lahko vidite te črte, ki so nad Ljutomerom in okolico v nedeljo ostale v zraku po več ur in so se raztezale in potovale po nebu ter so bile nenavadnih oblik, v obliki črk A in X ali mreže, večkrat prepredene, ko se poti letal navidezno križajo.

V prvem videu lahko vidite sledi na nebu v Ljutomeru in okolici, v drugem pa "potovanje" sledi čez nebo. Posnetek je trajal dobri dve uri in je strnjen v slabi dve minuti.


Več v Narava