Andrej Tomc iz Banovcev razstavlja svoje umetniške slike

Andrej v Marijanišču razstavlja opus svojih slik z naslovom Harmonija cvetja

Jože Žerdin, ponedeljek, 21. oktober 2013 ob 11:12
Andrej Tomc

Andrej Tomc

V Marjanišču v Veržeju so v petek, 18. oktobra, odprli razstavo upokojenca, člana društva upokojencev Veržej  Andreja Tomca iz Banovcev, ki se z ljubiteljskim slikarstvom ukvarja že dobrih 30 let. Na tokratni razstavi v Marijanišču je tema razstave Harmonija cvetja.

Andrej razstavlja opus svojih slik z naslovom Harmonija cvetja, kjer slikar dokazuje svojo nadarjenost in izvirnost slikanja na platno. To je delo slikarskega ljubitelja zadnjih dveh let. To so umetniške slike, ki so bile slikane doma v njegovem slikarskem ateljeju v Banovcih. Gre za slike slikane na platno, z akril barvami. To so vodotopne barve, ki se s čopičem nanašajo na platno.

V spodnjih prostorih ob Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Marjanišču Andrej Tomc razstavlja paleto svojih devet izbranih slik, ki so nastale izpod njegovih rok, ki odslikavajo naravo, rože v različnih barvnih odtenkih. Številni obiskovalci, ki so bili na odprtju razstave so si slike z velikim zanimanjem ogledali in pohvalili ljubiteljskega slikarja. Na odprtju razstave sobili prisotni tudi župan Občine Veržej Slavko Petovar, župnik župnije Veržej Jože Brečko in predsednik Društva upokojencev Veržej Ernest Arih.

To je njegova prva samostojna razstava in upa, da bo v bodoče pripravil še več takih razstavah, kajti Andrej se zelo posveča tej tematiki, ker je upokojen in si na tak način krajša dneve.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje