Pred cerkvijo sv. Petra je potekala misijonska tržnica

Tudi letos so se na misijonsko nedeljo mladi, birmanci in skavti, potrudili, ter pripravili bogato tržnico pred farno cerkvijo sv. Petra v Gornji Radgoni

Marjan Slavič, torek, 22. oktober 2013 ob 14:06
Misijonska tržnica v Gornji Radgoni

Misijonska tržnica v Gornji Radgoni

V nedeljo, 20. oktobra, obhajamo misijonsko nedeljo, ko se spominjamo naših misijonarjev in misijonark, ki po širnem svetu oznanjajo Kristusovo veselo oznanilo. Na ta dan nas Cerkev vabi, da te naše misijonarje pri njihovem delu podpremo z molitvijo in darovi. Zato so to nedeljo bile nabirke pri vseh svetih mašah namenjene v ta namen.

Kot je že v navadi iz prejšnjih let, so tudi tokrat mladi, skavti in bodoči birmanci v Gornji Radgoni pred cerkvijo sv. Petra pripravili in ponujali na stojnicah domače pecivo, pečene kostanje, mošt, razne spominke, ročno izdelano okrasje, ter še kaj. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov, kakor tudi nabirka pri vseh mašah je namenjena prav za potrebe in delovanje naših misijonarjev po svetu. Škofijska misijonska prireditev je bila tokrat v nedeljo 20. oktobra v Dobrovniku, kjer je bila najprej molitvena ura, ki jo je vodil murskosoboški škof ordinarij, msgr. dr. Peter Štumpf, nato pa je potekala Misijonska tržnica, kjer so se zbirala sredstva za misijone.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje