Koledar Slovenskega vinskega kraljestva

Koledar bo možno kupiti že na Martinovanjih v Ljutomeru, Gornji Radgoni in Ormožu

Prlekija-on.net, sreda, 23. oktober 2013 ob 19:49
Vinske kraljice s skupnimi močmi širijo kulturo pitja vina in potrošnike spodbujajo k nakupu slovenskih vin. Ker želijo dodati vsaj košček v mozaik promocije slovenskih vin in tako pomagati slovenskemu vinogradniku pri trženju vin ter sami promociji vinorodnih okolišev, so se odločile, da naredijo koledar za leto 2014, ki bo nedvomno pripomogel k promociji.

V projektu, za katerega mnogi menijo, da je prava poslastica, so moči združile kraljice dveh od skupno treh vinorodnih dežel. S področja Prlekije so na koledarju prisotne ljutomerska vinska kraljica Sandra Vučko, vinska kraljica Jeruzalemske vinske ceste VTC 15 Urška Lesjak, kogovska vinska kraljica Špela Borko, vinska kraljica Male Nedelje Tanja Vrbnjak ter cerkvenjaška vinska kraljica Polona Čeh. Ostali meseci pa so rezervirani za vinsko kraljico Jernejo Jančar, Moniko Rebernišek, Martino Bahor, Alenko Valdhuber, Mojco Kren in princeso Andrejo Simeonov.

Koledar bo možno kupiti že na Martinovanjih v Ljutomeru, Gornji Radgoni in Ormožu. Več informacij pa lahko dobite tukaj ali na naslovu vinsko.kraljestvo@gmail.com.

Za oblikovanje koledarja in večino fotografij je poskrbel Marjan Dovečar, fotografije vinske kraljice Metliške črnine pa je prispeval Asja Robert Kokol.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje