Starogorsko gasilsko društvo je v mesecu požarne varnosti izvedlo taktično vajo

Geslo letošnjega meseca požarne varnosti je »Začetni požar lahko pogasite sami«

Klavdija Bec, ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:19
Gasilska vaja PGD Stara Gora

Gasilska vaja PGD Stara Gora

PGD Stara Gora je v sodelovanju s PGD Sv. Jurij ob Ščavnici, PGD Bolehnečici, PGD Mala Nedelja in pobratenim društvom iz Lovrenca na Pohorju v mesecu požarne varnosti izvedlo taktično vajo.

V oktobru, ki je že tradicionalno mesec požarne varnosti, gasilske zveze in društva vsako leto pripravijo več aktivnosti – prikazne taktične vaje, vaje evakuacije, dneve odprtih vrat, obiske po šolah in vrtcih ipd. – z namenom, da se tudi širšo javnost seznani s pomenom gasilstva in gasilskih združenj v Sloveniji. Tako je PGD Stara Gora, ki deluje znotraj Gasilske zveze Sv. Jurij ob Ščavnici (in Gasilskega regijskega sveta za Pomurje) zadnjo oktobrsko soboto organiziralo prikazno taktično vajo in na intervencijo poklicalo društva iz Sv. Jurija, Bolehnečic, Male Nedelje in Lovrenca na Pohorju. Gasilo se je pri Zemljičevih v Grabšincih, vaje pa se je udeležil tudi župan Anton Slana, saj sta, kot je povedal, dobra pripravljenost in hiter odziv gasilcev bistvena za učinkovito reševanje, takrat ko gre zares. Vse tovrstne vaje so več kot dobrodošle, ker so pokazatelj dejanske pripravljenosti in učinkovitosti, in kar je najpomembnejše, opozorijo na tiste pomanjkljivosti, ki se dajo še pravočasno odpraviti, preden bi lahko »šlo zares«, ko šteje vsaka pridobljena minuta.

Uprava RS za zaščito in reševanje se je v letu 2013 skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo odločila, da bo vsebinski poudarek aktivnosti v letu 2013 na gašenju začetnih požarov, od tod tudi geslo letošnjega meseca požarne varnosti »Začetni požar lahko pogasite sami«, na to temo pa je v naši okolici izobešenih tudi veliko poučnih plakatov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje