Mladinski gasilski kviz za mlade gasilce iz Gasilske zveze Križevci

Mladi gasilci preizkusili svoje znanje v teoriji in praksi

Jože Žerdin, torek, 29. oktober 2013 ob 09:451
Mladinski gasilski kviz GZ Križevci

Mladinski gasilski kviz GZ Križevci

V okviru Gasilske zveze Križevci je bila letos na novo ustanovljena mladinska gasilska komisija, ki je letos poleti že pripravila prvi mladinski gasilski tabor za mlade gasilske iz Gasilske zveze Križevci. Nadgradnja letošnjega dela, katerega si je komisija zadala kot prednostno nalogo, vključevati mlade gasilce v gasilske vrste in jih spodbujati za požarno varnost in preventivo pa je bil mladinski gasilski kviz za mlade gasilce in gasilske iz Gasilske zveze Križevci.

Kviz je potekal v soboto, 26. oktobra, v prostorih osnovne šole Križevci. Mladi gasilci so na kvizu preizkusili svoje znanje na področju gasilske teorije in praktičnega dela z gasilsko opremo. Mladinskega gasilskega kviza se je udeležilo 7 ekip, od tega 4 ekipe pionirjev, 2 ekipi mladincev in ena ekipa pripravnikov. Šlo je za izbirni mladinski gasilski kviz, za poznejši letošnji regijski gasilski kviz za Pomurje, ki bo v začetku novembra. Kviza so se udeležili mladi gasilci iz PGD Stara Nova vas, PGD Kokoriči, PGD Vučja vas in PGD Boreci.

Najprej so se preizkusili v teoretičnem delu, kjer so morali svoje znanje pokazati s področja štirih tem in sicer drži ne drži, zgodovina gasilstva, požarna preventiva in gasilska znanja. Za mlade gasilce pa je bilo prav gotovo najbolj zanimivo, ko so na ploščadi pred osnovno šolo morali pokazati svoje gasilske veščine in znanje s področja rokovanja in dela z gasilsko opremo. Tako so v praktičnem prikazu prikazali vezanje gasilskih vozlov, prenos trojaka in spajanje cevi na trojak. Ob koncu kviza je vsak udeleženec prejel v spomin medaljo, ekipa pa priznanje za sodelovanje.

Nad dokaj dobrim uspešnim znanjem in lepo izvedbo mladinskega kviza so bili ob koncu nadvse veseli in zadovoljni predsednik komisije za gasilsko mladino Denis Čuk, predsednik Gasilske zveze Križevci Dragutin Rakuša in poveljnik zveze Milan Antolin.

ana-sl nedelja, 3. november 2013 ob 14:55

Popravek prispevka.

Kviza so se udeležili mladi gasilci iz PGD Stara Nova vas, PGD Kokoriči ,PGD Vučja vas in PGD Boreci.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje