V PGD Orehovci vzgajajo dober gasilski kader

Na 6. Kvizu gasilske mladine sp mladinke PGD Orehovci zmagali, mladinci pa so bili drugi

Marjan Slavič, torek, 29. oktober 2013 ob 13:40
6. Kviz gasilske mladine

6. Kviz gasilske mladine

Kako pomembno je vzgojiti dober gasilski kader, se dobro zavedajo tudi v PGD Orehovci, katero društvo deluje preko 130 let. Vse se začne pri vzgoji pionirjev in mladine v katero je še kako pomembno vlagati veliko volje in truda, da uspešno vodiš tradicijo gasilstva v domačem društvu, kakor tudi širše v vseslovenskem prostoru.

Na osnovi Programa dela Komisije za mladino pri GZ Gornja Radgona za leto 2013 skupaj s PGD Podgorje iz apaške doline, je bil organiziran 6. Kviz gasilske mladine 2013, ki je potekalo v soboto, 26. oktobra, v Podružnični šoli Stogovci. Tako so tudi tokrat, mladinke in mladinci iz Orehovcev dosegli odličen uspeh. Pri mladinkah ki so jo sestavljale v ekipi Tara in Tami Ščančar ter Julija Vnuk, so odnesle 1. mesto, ter pri mladincih v sestavi ekipe Aleš Sovec, ter David in Tadeja Križan 2. mesto. Obe ekipi sta se na podlagi rezultata, tako uvrstili na Regijsko tekmovanje pionirjev in mladincev. Njihov mentor Franc Šebeder je mnenja, da le s trdim delom in odrekanjem svojega prostega časa, ki ga namenjajo za gasilske vaje in učenje, so vidni dobri rezultati v društvu. Ko pa so dobri rezultati vidni, pa je tudi motivacija, volja in hotenje toliko večje za še boljši rezultat in uspeh.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje