PEPIKA in njene jesenske ustvarjalne delavnice

Druženje generacij ob izdelovanju okolju prijaznih sveč in src za hišo Hospic

Jerneja Domajnko, četrtek, 31. oktober 2013 ob 23:21
Jesenske ustvarjalne delavnice

Jesenske ustvarjalne delavnice

Novoustanovljeno Društvo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in razvoja socialnih programov Prlekije - PEPIKA je med počitnicami pripravilo jesenske ustvarjalne delavnice za vse generacije.

V ponedeljek, 28. oktobra, so se ob ustvarjanju družili v Domu starejših občanov Ljutomer, v torek, 29. oktobra, pa so ustvarjali v Knjižnici in čitalnici Razkrižje, kjer jih je obiskala tudi skupina otrok iz razkriškega vrtca.

Kdor je želel, je izdeloval okolju prijazne sveče - na kamne, nabrane ob Muri, so risali sveče, ki jih lahko nesejo namesto plastičnih sveč na grobove bližnjih. Take sveče niso samo okolju prijaznejše od običajnih, temveč tudi "gorijo" dlje in še bolj osebne so, saj ni nobena enaka drugi. Pridružili so se tudi akciji izdelovanja src za hišo Hospic. Srca so risali, jih izrezovali, barvali, nanje tiskali s krompirjevimi štampiljkami ...

PEPIKA za konec novembra napoveduje že nove delavnice. Zaupali so nam, da bodo družine in drugi, ki pogosto preživljajo čas skupaj, delali prav posebne adventne koledarje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje