Šesti kulinarični večer pri družini Zorko v Borecih

Namen je v tem, da bi zapolnili vrzel na kulinaričnem področju in gostom predstavili jedi in vina s prleškega področja

Jože Žerdin, ponedeljek, 11. november 2013 ob 13:59
Pri Zorkovih v Borecih v občini Križevci pri Ljutomeru imajo že vrsto let tradicijo reje konj kasačev, s katerimi hodijo tudi na kasaške dirke in druga tekmovanja s konji. Njihove konje si pa tudi velikokrat ogledajo obiskovalci, ki obiščejo njihovo gostilno v Borecih. Skratka pri Zorkovih poleg razvoja turizma konj, dopolnjujejo še tudi z domačo prleško kulinariko.

Tako v občini Križevci na obeh področjih veliko pripomorejo k razvoju obeh panog, razvoju celovitega turizma in večjo prepoznavnost občine v Sloveniji in tujini. Pred šestimi leti so se odločili in uvedli tako imenovane spomladanske in jesenske kulinarične večere. Letošnji jesenski kulinarični večer s pridihom martinovanja je bil v petek, 8. novembra. Šlo je za prijeten kulinarični prleški večer na katerem se je zbralo 72 obiskovalcev, ki so sicer nekateri njihovi stalni obiskovalci, spet drugi so prišli z namenom, da bi spoznali čar jedi in vina tega večera, kjer se je prepletala tudi za večer primerna glasba.

Kot pravi Dušan Zorko, idejni vodja večerov, je namen v tem, da bi zapolnili vrzel na kulinaričnem področju in gostom predstavili jedi in vina s prleškega področja. Doslej jim je vse uspelo, pa tudi zadnji večer je minil v prijetni domačnosti. Skozi celi kulinarični večer so obiskovalci poskusili odlično pripravljene jedi. S svojimi odličnimi vrhunskimi vini pa sta se skozi celi večer predstavila dva vinarja in sicer Vino Kupljen Jeruzalem in turistična kmetija Puklavec Zasavci, ki sta predstavila vina, ki so zrasla v njihovem vinorodnem okolišu.


Več v Kultura in izobraževanje