V Sv. Juriju ob Ščavnici je petkov večer minil v luči dobrodelnosti

Z zbranimi finančnimi sredstvi bo župnijska Karitas pomagala otrokom in družinam v stiski, osamljenim in vsem, ki bi se znašli v kakršnihkoli težavah

Klavdija Bec, ponedeljek, 18. november 2013 ob 10:57
Dobrodelni koncert Karitas

Dobrodelni koncert Karitas

Župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici je tudi v tem letu pripravila že tradicionalni dobrodelni koncert, ki je potekal v petek, 15. novembra, v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča.

Da je program prireditve pravo glasbeno in plesno popotovanje, že vrsto let skrbi Slavica Trstenjak, ki med Jurjevčane zraven domačih povabi tudi številne gostujoče glasbene in plesne izvajalce. Povabilu so se odzvali tudi predsednik Škofijske karitas Murska Sobota Jože Hozjan, tajnik Škofijske karitas Murska Sobota Jožef Kociper, župnik in predsednik Župnijske karitas Sveti Jurij ob Ščavnici Boštjan Ošlaj, župan občine Anton Slana in podžupan Andrej Kraner.

»Verjamem vate« je geslo letošnjega Tedna Karitas, ki želi poudariti, da je »zaupanje – vera v človeka, ki se znajde v stiski in je potreben naše pomoči, ključnega pomena za to, da je naša pomoč človeku smiselna, učinkovita in celostna.« Povezovalka programa Sonja Karlo je zbrane nagovorila z mislimi: »Treba je verjeti v vse dobro. Storiti moramo več tega, česar nam ni treba storiti. Čudovito je storiti nekaj zgolj zato, ker imamo nekoga radi. Prinesti domov rože, kar tako. Dati poljub nepričakovano. Osamljenega človeka poklicati po telefonu, samo da ga vprašaš, kako mu gre. Narediti uslugo, ne da bi te kdo prosil zanjo ...«

Z zbranimi finančnimi sredstvi bo župnijska karitas pomagala otrokom in družinam v stiski, osamljenim in vsem, ki bi se znašli v kakršnihkoli težavah, saj, kot pravi predsednik Župnijske karitas, nikoli ne vemo, kdaj bomo tudi sami potrebovali pomoč.

Za čudovit večer že trinajstega »klica dobrote« so poskrbeli številni nastopajoči: Cerkveni otroški pevski zbor iz Kapele, učenci Glasbene šole Gornja Radgona: Julija Lukovnjak, Rok Vohar, Žan Bedrač, Sandi Katan in Barbara Brumen, učenke OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici Patricija Rantaša, Teja Vrbnjak, Anemari Gregorec, Polonca Ducman in Sanja Petek z recitalom Verjamem vate, Jürjofški paglafci Alen Gradišnik, Benjamin Domajnko, Klementina Vrbnjak in Patricija Kotnjek; Eva, Blaž in Alen Gradišnik, ki obiskujejo zasebno glasbeno šolo Maestro, plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Gornja Radgona, plesalki Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici Julija Kronvogel in Viktorija Klemenčič, Tamburaška skupina Vigred iz OŠ Stročja vas, a capella zasedba Slovenskogoriški glasovi in ansambel Mladi Pomurci.


Več v Kultura in izobraževanje