Lutkovne minutke za najmlajše gledališke abonente iz Sv. Jurija

Minuli konec tedna je bila tako na sporedu že prva lutkovna predstava Kdo je napravil Vidku srajčico v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU–FRU iz Ljubljane

Klavdija Bec, sreda, 27. november 2013 ob 09:58
Kdo je napravil Vidku srajčico

Kdo je napravil Vidku srajčico

V Sv. Juriju ob Ščavnici so se otroci vrtca Sonček in prvega triletja OŠ tudi v tem šolskem letu lahko vključili v gledališki abonma, možnost vključitve med abonente pa so imeli tudi otroci, ki niso vključeni v vrtec.

Minuli konec tedna je bila tako na sporedu že prva lutkovna predstava Kdo je napravil Vidku srajčico v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU–FRU iz Ljubljane, ki se bo v Kocbekovo dvorano vrnilo tik pred novoletnimi počitnicami, in s predstavo Zimska pravljica otrokom obogatilo predpraznični čas.

Mladi abonenti si bodo med šolskim letom ogledali skupno pet lutkovnih predstav, da pa je Kocbekova dvorana že drugo leto zapored polna najmlajših abonentov, je kriva staršem prijazno ugodna cena abonmaja in zamisel, ki se je v preteklem šolskem letu porodila Veri Mihalič, vodji vrtca Sonček, da bi imeli jurjevški otroci – ki so od lutkovnih gledališč kar precej oddaljeni – možnost vključitve v abonma v domačem kraju, in katero je bilo, gledoč polno dvorano navdušenih otrok, vredno udejanjiti.

Nekaj lutkovnih utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.


Več v Najmlajši