V čelnem trčenju umrl voznik, ki je pripeljal pravilno

Prometna nesreča se je zgodila na relaciji Ljutomer - Ormož med naseljema Radomerje in Žerovinci

Prlekija-on.net, sobota, 30. november 2013 ob 16:25
39-letnik v Škodi je bil lažje telesno poškodovan, za 71-letnika pa je trčenje bilo žal usodno

39-letnik v Škodi je bil lažje telesno poškodovan, za 71-letnika pa je trčenje bilo žal usodno

V soboto, 30. novembra, okoli 14.15, se je na regionalni cesti med Radomerjem in Žerovinci zgodila huda prometna nesreča.

V prometni nesreči sta dve osebni vozili čelno trčili, pri tem je življenje izgubila ena oseba, tri pa so reševalci odpeljali na zdravljenje. Od tega je ena huje poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer in Ormož, ki so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz zvite pločevine.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila znamke Škoda Octavia na vozišču domnevno iz neznanega vzroka zavil levo, kjer je trčil v nasprotno vozeče vozilo, katerega je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 71-letni voznik osebnega avtomobila znamke Hyundai Getz.

V trčenju se je 71-letni voznik tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. 39-letni voznik pa je bil lahko telesno poškodovan. V vozilu 39-letnega voznika sta bila še dva mladoletnika, od katerih je bil eden lahko in eden hudo telesno poškodovan.

Na vozilih je nastalo za 15.000 evrov škode, cesta pa je bila ves čas ogleda popolnoma zaprta.

O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, katera sta prišla na kraj prometne nesreče.

Pokojni udeleženec je že deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah v letošnjem letu.


Več v Črna kronika