Zaključek bralne značke za odrasle v knjižnici Ormož

Bralno značko je osvojilo kar 60 bralcev, to je tudi največje število od začetka izvajanja projekta v ormoški knjižnici

Špela Borko, petek, 6. december 2013 ob 19:32
Zaključek bralne značke za odrasle

Zaključek bralne značke za odrasle

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož so v sredo, 4. decembra, svečano zaključili osmo sezono Bralne značke za odrasle. Bralno značko je osvojilo kar 60 bralcev, to je tudi največje število od začetka izvajanja projekta v ormoški knjižnici.

Bralna značka je pritegnila odrasle bralce vseh generacij. Najmlajša udeleženka je štela 25 let, najstarejša pa je v avgustu dopolnila 96 let, to je gospa Rozalija Čerček, ki v knjižnico redno prihaja že vsa leta njenega delovanja, vsaj enkrat do dvakrat mesečno. Pridno so brali tudi stanovalci CSO Ormož, skupina Junaki. Izbor knjig je bil oblikovan v ptujski knjižnici. Bralni seznam je letos ponujal nekoliko več knjig, vsi sodelujoči so lahko našli knjige po svojem okusu. V branje so bili ponujeni tudi okoliški avtorji, večini bralcev je bilo to tudi zelo všeč.

Udeleženci projekta so pohvalili izbor knjig. Veliko jih je zapisalo misli o prebranem, o avtorjih in tudi o branju nasploh. Med vsemi avtorji je najbolj navdušil s svojo »angelsko poezijo« Tone Pavček. Dobro so odmevala tudi dela Prežihovega Voranca in Ivana Potrča, prav tako Martina Kojca. Mnogi so ponovno odkrivali Tujca Alberta Camuja. Navdušila je tudi Sonja Porle, s skromnostjo in zadovoljstvom prebivalcev daljne Burkine Faso. Misli o angelih, ki so bili prisotni v večini knjig, so mnogim vlili mnogo optimizma v teh ne preveč rožnatih časih.

Obiskovalci so v nadaljevanju z navdušenjem prisluhnili ruski ljudski glasbi, romancam z Jeseninovo poezijo, prav tako čutnim instrumentalnim skladbam iz velike dežele dveh kontinentov v izvedbi skupine Kalinka.



Več v Kultura in izobraževanje