V Ljutomeru odprli razstavo risb natečaja Plakat miru

Učenci štirih osnovnih šol so izdelali skupno 22 plakatov na temo Naš svet, naša bodočnost

Prlekija-on.net, torek, 10. december 2013 ob 09:371
Razstava Plakat miru

Razstava Plakat miru

V soboto, 7. decembra, so v galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, odprli razstavo Plakat miru. Na povabilo Lions kluba Ljutomer, ki pri natečaju sodeluje že tretje leto zapored, so letos sodelovale štiri osnovne šole, in sicer OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja in OŠ Stročja vas. Učenci navedenih osnovnih šol so izdelali skupno 22 plakatov na temo Naš svet, naša bodočnost.

Posebna komisija pri LK Ljutomer je izmed prispelih risb izbrala štiri, iz vsake šole po eno. Zmagovalne risbe so bile v skladu s pravili natečaja odposlane na Distrikt 129 Slovenije, kjer bodo izbrali zmagovalne risbe na državni ravni. Vse risbe iz navedenih osnovnih šol pa so na ogled v galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer. Zmagovalne risbe si lahko ogledate tudi na ličnih koledarjih, ki jih je pri LK možno tudi kupiti.

Lions klubi s celega sveta vsako leto sponzorirajo mednarodni likovni natečaj Plakat miru v lokalnem okolju. Svoja razmišljanja o miru potem otroci v starosti od 11 do 14 let z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Lions klub Ljutomer na stojnici ponujal tudi slastne palačinke
Lions klub Ljutomer na stojnici ponujal tudi slastne palačinke

Po odprtju razstave pa so člani Lions kluba Ljutomer pripravili še novoletno stojnico na Glavnem trgu, kjer je zadišalo po svežih palačinkah. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bo LK Ljutomer pomagal družinam v socialni stiski.

marcelkolaric20 sreda, 11. december 2013 ob 11:52

moja številka je 040-195-219 za urško lp. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje