V Veržeju regionalna konferenca o verskem in kulturnem turizmu

V Veržeju je v okviru projekta Recultivatur potekala Regionalna konferenca »Verski in kulturni turizem«

Bojana Karba, torek, 10. december 2013 ob 21:32
Regionalna konferenca Verski in kulturni turizem

Regionalna konferenca Verski in kulturni turizem

V torek, 10. decembra, je v Zavodu Marianum v Veržeju v okviru projekta Recultivatur potekala Regionalna konferenca »Verski in kulturni turizem«, ki jo je v sodelovanju z Občino Veržej organizirala Občina Lanciano. V tej italijanski občini so pred leti začeli vzpostavljati t. i. Tomaževo pot, ki predstavlja enega najboljših primerov dobre prakse verskega in kulturnega turizma v Evropi.

V uvodu so udeležence konference pozdravili župan Občine Veržej Slavko Petovar, koordinator projekta iz Občine Lanciano Enzo Giammarino in direktor Zavoda Marianum Janez Krnc.

Nora Rodek z madžarske Univerze Pannnonia je začela s predstavitvijo evropskega projekta Recultivatur, v katerega so vključene številne države Jugovzhodne Evrope. Glavni cilj projekta je razvoj verskega turizma, ki bo posledično prispeval tudi k družbenemu in gospodarskemu razvoju področja. Več o projektu najdete na uradni spletni strani www.recultivatur.eu.

Gabriella Tiberi, strokovna sodelavka projekta »Tomaževa pot« iz Občine Lanciano, je opisala nastanek in razvoj poti ter predstavila njihove načrte za naprej.

O potencialih razvoja verskega turizma v Pomurju je govoril Robert Brest, župnijski upravitelj župnije Turnišče, ki je razvoj verskega turizma na lokalni ravni predstavil na primeru romarske cerkve v Turnišču. O romarskem turizmu kot turističnem potencialu pa je več povedal Branko Zver iz Turistične agencije Trud.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje