Pravljično dopoldne v vrtcu Ljutomer

Mila je prava »princeska«

Nuša Novak, ponedeljek, 16. december 2013 ob 13:401
Pravljično dopoldne v vrtcu

Pravljično dopoldne v vrtcu

Vzgoja otrok je ena izmed najtežjih oblik medsebojne komunikacije, saj nam kljub našim ciljem in namenom, lahko velikokrat nehote spodleti.

V petek, 13. decembra, je vse oddelke vrtca Ljutomer, obiskala mala princeska Mila, katero otroci najbolj poznajo po zelo znani knjižni zbirki uspešnic, Mila je prava princeska. Skupaj s svojo mamico je nastopila v vlogi prav posebne deklice, ki venomer kljubuje svoji mamici, čeprav ta misli, da ima zelo pridno hčerkico.

Kratka dramatizacija predstavlja resničen prikaz odnosa med starši in otroki in želi na smešen način otroke opozoriti, kako se naj ne bi obnašali do svojih staršev. Osnovni in glavni cilj predstave pa je predvsem ta, da bi otrokom še bolj približali zdrav način življenja, lepo in kulturno obnašanje ter upoštevanje vsakodnevnih nalog in pravil.

Morda si bodo otroci preko pravljice in pravljičnih junakov, lahko lažje predstavljali kakšni ne smejo biti in kaj ne smejo delati. Zraven tega, pa nam je tudi staršem lahko v poduk, da malčkov nikakor ne smemo pretirano obremenjevati in samo »sitnariti« zaradi nepomembnih stvari. Vsekakor moramo najti skupen kompromis in le na ta način bomo lahko uresničevali skupne želje in korakali proti zastavljenim ciljem.

situditinotpadu petek, 20. december 2013 ob 16:59

...malcki so ljubki, velike ocke govorijo, da se odrasli silijo v njihov svet in ne razumejo, da bi se radi tudi igrali, svet odrslih naj strasi odrasle...zares moras biti staris, da razumes njihov svet , otroski svet !

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši