V Cezanjevcih pripravili božično-novoletni koncert

Učenci in učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so pod vodstvom mentoric pripravili božično-novoletni koncert, vse pa je obdaril tudi Božiček

Ksenija Erhatič, četrtek, 26. december 2013 ob 12:18
Božično-novoletni koncert v Cezanjevcih

Božično-novoletni koncert v Cezanjevcih

Spet je leto naokrog in že je tu december. Mesec pričakovanj, toplih stiskov rok, iskric v očeh in veselega druženja z ljudmi, ki jih imamo radi.

Prav zato so tudi letos učenci in učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pod vodstvom mentoric pripravili božično-novoletni koncert, s katerim so želeli ogreti srca in privabiti nasmeh na lica obiskovalcev. Pripravili so bogat program, saj so se predstavili otroški in mladinski pevski zbor ter vokalna skupina pod vodstvom Danice Novak. Nastopili so tudi šolski deklamatorji Neja Gospodarič, Sabina Kuster in Reja Žinko, ki je deklamirala svojo lastno pesem. Nastopili so tudi učenci s svojimi inštrumenti: Sara Šalamun s citrami, Sinja Magdič z violino in Betina Vrbanjščak s klavirjem ter David Hip s klarinetom, katerega je s klavirjem spremljala Anja Pušenjak. Letos so se učenci tudi prvič v sklopu tega koncerta predstavili s cerkvenim pevskim zborom Mavrica pod vodstvom Sonje Rakuša. Pevske zbore je s kitaro spremljala učenka Urška Filipič. Zbrane sta nagovorila tudi ravnateljica, Brigita Hojnik, ter župnik, Jože Kolmanko.

Ker so želeli tudi letos pričarati posebno vzdušje, so koncert izvedli v cerkvi sv. Roka in Sebastjana v Cezanjevcih.

Po koncertu je obiskovalce na šolskem dvorišču ogrel čaj, nato si je vsak od učencev snel z razredne smrečice, ki so jo že prej s sošolci in razrednikom okrasili v šoli, čisto svojo nogavičko, ki jo je sešil sam. V njej je vsakega učenca čakalo sladko presenečenje. Nato pa nas je s svojim obiskom presenetil sam Božiček, ki je učencem prinesel darila, vsem skupaj pa upanje in veselje.

Sreča je v malih stvareh – v nasmehu, prijazni in iskreni besedi, v toplem objemu. Ne pozabimo tega.
Želimo vam vesele, radostne in mirne božično-novoletne praznike. Srečno 2014! Učenci in učenke ter kolektiv OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje