Pestro praznično dogajanje na OŠ Ljutomer

Proslava ob dnevu samostojnosti, prihod Božička, »Pokaži kaj znaš« in še marsikaj

Nuša Novak, četrtek, 26. december 2013 ob 17:57
Praznično dogajanje na OŠ Ljutomer

Praznično dogajanje na OŠ Ljutomer

December je mesec praznikov, ki jih vsako leto težko pričakujemo. Ko se po mestu začnejo prižigati prve novoletne lučke, se počasi prikrade tudi v naše domove, šole in vrtce, čarobno predpraznično vzdušje. V teh dneh tudi učenci pozabijo na vse skrbi in se prepustijo toku prazničnega dogajanja in božičnega duha.

Težko pričakovane božično-novoletne počitnice so spet med nami, zato so se učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, še posebej skrbno pripravili nanje, na zadnji šolski dan pred počitnicami, v torek, 24. decembra.

Že v jutranjih urah ob prihodu v šolo, so se zvrstile številne razvedrilne dejavnosti po posameznih oddelkih. Nato je sledila slavnostna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki so jo učenci počastili s slovensko himno ter nekaj besedami in globokimi mislimi o naši domovini.

V drugem delu dogajanja na šoli, pa je učence obiskal Božiček, kateremu so pripravili pester zabavno-razvedrilni program »Pokaži kaj znaš«. S pesmijo, plesom, recitacijami, dramatizacijo in številnimi sposobnostmi, so se učenci predstavili dobremu možu in tako pokazali kaj vse znajo. Božiček je bil nad njimi zelo navdušen, zato je vse učence po posameznih oddelkih tudi primerno obdaril. Še preden pa je razdelil darila, se je podrobneje pozanimal ali so bili otroci celo leto pridni, ali so redno pisali domače naloge in se marljivo učili. Tistim, ki pa včasih radi malo ponagajajo ali pa pozabijo na kakšno domačo nalogo in obveznost, pa je naročil, da se morajo do naslednjega srečanja zagotovo poboljšati.

Po spodbudnih besedah Božička, je vesele praznike voščila tudi ravnateljica Darja Kosič Auer in za konec vse učence in učitelje povabila še na šolski ples, ki se je prav tako odvijal v šolski telovadnici.

Ob koncu leta se moramo vedno ozreti nazaj, kaj vse smo dobrega naredili in kakšne so naše pomanjkljivosti, ki bi jih morali v Novem letu še izboljšati. Le tako bo prihajajoče leto spet polno izzivov in novih dogodivščin.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje