Otroška polnočnica v cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer

Kakor povsod po Sloveniji, je tudi v naši župniji običaj, da se pred glavno polnočnico, prav tako priredi polnočnica za otroke

Nuša Novak, petek, 27. december 2013 ob 09:28
Otroška polnočnica v Ljutomeru

Otroška polnočnica v Ljutomeru

Sveti večer se imenuje dan pred Božičem v krščanskem koledarju. Po Gregorijanskem koledarju je to večer 24. decembra, torej dan pred božičem, za katerega se slavi rojstvo Jezusa Kristusa. Po običaju se na sveti večer pri nas in večjem delu sveta okrašuje božično drevo, prav tako pa se zvečer prirejajo slavnostne večerje v krogu celotne družine. Tudi obdarovanje z darili večinoma poteka po običaju na sveti večer ali pa na Božični dan.

Na božični večer pa ljudje gremo tudi k polnočnicam. Kakor povsod po Sloveniji, je tudi v naši župniji običaj, da se pred glavno polnočnico, prav tako priredi polnočnica za otroke.
 
Tako kakor vsako leto so tudi letos duhovniki, kateheti, mladi animatorji in otroci, pod vodstvom župnika Andreja Zrima, pripravili nepozabno otroško polnočnico, ki se je pričela ob 19.30 uri. Najprej so nam mladi animatorji in otroški pevski zbor Kresnički, pod vodstvom Helene Vrbančič, odigrali predstavo o rojstvu Jezusa Kristusa. Nato se je pričela sveta maša, ki jo je daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi, ki je skozi celoten mašni obred nagovarjal prisotne župljane o navzočnosti božičnega duha in prihodu novorojenega Rešenika. Ob koncu svete maše pa je v vsej svoji veličini in čarobnosti zadonela pesem Sveta noč, ki jo prepevajo na ta dan ljudje po celem svetu.

Cerkev je na sveti večer še prav posebej zasijala v vsej svoji lepoti in čarobnosti, saj je izredno lepo okrašena s številnimi lučkami in božičnimi drevesci. Na ogled pa so tudi prečudovite jaslice, katere privabijo predvsem radovedne otroške poglede.

Ob izhodu iz cerkve smo si lahko kupili svečke in tako ponesli »Luč miru iz Betlehema« v naše domove.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje