Na Kogu potekal spominski dan KS Kog

Mineva že 72 let, odkar so bili v mariborskih tedanjih zaporih ustreljeni prvi talci s Koga

Marjan Dovečar, torek, 31. december 2013 ob 17:41
Spominski dan na Kogu

Spominski dan na Kogu

V petek, 27. decembra, je na Kogu potekal spominski dan krajevne skupnosti Kog. Na ta dan so položili vence na grobove, zvečer pa so v kulturni dvorani pripravili prireditev, na kateri je spregovoril Anton Luskovič.

V nagovoru je spomnil in opomnil, da mineva že 72 let, odkar so bili v mariborskih tedanjih zaporih ustreljeni prvi talci s Koga. Tovrstne spominske prireditve pa potekajo že šestdeset let. Med drugim je spomnil, da je bil Kog z okolico po vojni v zelo težkem položaju saj je bilo uničeno domala vse, vzetih pa je bilo tudi veliko mladih življenj. A kljub temu so Kogovčani ohranili vero v boljši jutri in se ponovno postavili na noge in Kogu z okolico vrnili lepoto in življenje.

Na letošnji prireditvi so podelili priznanje KS Kog. Le-to je prejel zgodovinar in inovator, Rajko Topolovec, prav tako pa je priznanje prejelo Turistično in kulturno društvo Kog, ki v letošnjem letu obeležuje 20-letnico delovanja. Plaketo je v imenu društva prejela predsednica Anica Pevec. Po prireditvi je sledila multimedijska predstavitev in kulturni program.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje