Biserna poroka zakoncev Horvat iz Križevcev pri Ljutomeru

Konec lanskega leta sta že tretjič stopila pred oltar Dragica in Metod Horvat iz Križevcev pri Ljutomeru

Jože Žerdin, sobota, 4. januar 2014 ob 00:06
Zakonca Metod in Dragica Horvat

Zakonca Metod in Dragica Horvat

Pisalo se je leto 1953, ko sta se v križevski župnijski cerkvi poročila Dragica in Metod Horvat iz Križevcev pri Ljutomeru. Konec lanskega leta pa sta v soboto, 28. decembra, že tretjič stopila pred oltar domače župnijske cerkve, kjer sta praznovala biserno poroko, to je 60 let skupnega zakona.

Zahvalno sveto mašo je daroval domači župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič, ki jima je ob jubileju poroke čestital in zaželel še mnogo srečnih in zdravih skupnih let.

Dragica, rojena 1932 v Precetincih, dekliško Vičar, je bila nekaj časa zaposlena v nekdanji opekarni v današnjem podjetju Tondach v Borecih, nazadnje pa v križevskem vrtcu, kjer je opravljala različna dela. Bila je aktivna v krajevnem odboru Rdečega križa Križevci pri Ljutomeru. V mlajših letih je Dragica rada pekla domači kruh v krušni peči za svojo družino. 

Metod rojen leta 1934 v Lukavcih v delavski družini, je celo življenje bil zaposlen kot opekarniški delavec v nekdanji opekarni v današnjem podjetju Tondach v Borecih. Celo svoje življenje je bil aktiven in dejaven v gasilskih vrstah v gasilskem društvu Križevci pri Ljutomeru, sedaj je gasilski veteran in podporni član domačih gasilcev. Za svoje več kot 50-letno delo v gasilstvu je prejel številna priznanja in odlikovanja s strani PGD Križevci pri Ljutomeru in Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru. Metod je član društva vojnih civilnih invalidov Maribor in Murska Sobota. Kljub svoji visoki starosti še sede na kolo in opravi vse opravke na banki, pošti in gre po nakupe v trgovino v Križevce.

V zakonu so se jima rodili trije otroci, danes sta ponosna dedek in babica svojim šestim vnukom in štirim pravnikom to so Lijana, Lan, Metka in Val. Kljub letom sta še kar dobrega zdravja. Ker sta odraščala v povojnih  letih druge svetovne vojne, ko je bilo veliko pomanjkanja, sedaj znata to bolj ceniti in še kak evro rada prihranita za starejša leta.

Ob svoji biserni poroki, ki je bila v družinskem krogu v gostilni Šadl v Križevcih, sta Dragica in Metod zaplesala poročni valček.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje