Navdušeni ob ogledu jaslic

»DOSOR-jevci« obiskali cerkev sv. Cirila in Metoda

Filip Matko, sobota, 11. januar 2014 ob 08:50
Svečano ob jaslicah

Svečano ob jaslicah

V petek, 10. januarja, je skupina dvajsetih stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, obiskala cerkev sv. Cirila in Metoda v Radencih ter si ogledala tamkajšnje prečudovite jaslice. Med obiskovalci je bila večina vozičkarjev, kjer so se gospodinjam DOSOR-ja pridružili prostovoljke in prostovoljci Društva upokojencev Radenci. Vožnja od DOSOR-ja do cerkve poteka po Prisojni in Gubčevi cesti, kjer sicer ni prehud promet, a je vseeno neprijetno z vozički voziti po cestišču, kajti pločnik (samo na eni strani ceste !) je preozek, pa tudi z veliko klančinami, ki niso primerne za premagovanje z vozički.

V cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih že vrsto let pripravljajo ene največjih in najlepših jaslic v severovzhodnem delu Slovenije. Zatorej ne čudi, da so se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odločili obiskati to znamenitost. Prva skupina stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja je obisk opravila že v torek, 7. januarja, ko je skupino preko dvajsetih, večino na vozičkih, v cerkvi pozdravil župnik Janko Ivančič. Predstavil je radenske jaslice čisto podrobno (poleg tradicionalnega hlevčka in bližnjega betlehemskega naselja so »dograjene« še vinske gorice bližnje Kapele, bazenček z ribicami in želvami ter domovanja pastirčkov, ki imajo na skrbi skoraj 200 ovčk) ter opomnil, da bodo na ogled vse do 2. februarja.

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja so se pred slovesom zahvalili za lep sprejem, zmolili dve molitvi ter zapeli nekaj božičnih pesmi. In nekateri torkovi obiskovalci so se tri dni pozneje, v petek, z velikim veseljem še enkrat pridružili skupini, ki je obiskala jaslice v radenski cerkvi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje