Delavnica za klarinet in koncert kvarteta klarinetov »Claritet« v Ljutomeru

Koncert bo potekal v dvorani glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer v ponedeljek 20. 1. 2014, ob 18. uri

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. januar 2014 ob 18:47
Koncert kvarteta klarinetov »Claritet«

Koncert kvarteta klarinetov »Claritet«

V ponedeljek, 20. januarja, se bo na glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer odvijala Delavnica za klarinet. Na delavnici bodo sodelovali učenci klarineta iz GŠ Murska Sobota, Lendava in Ljutomer., njihovi mentorji pa bodo člani kvarteta klarinetov »Claritet«.

V delavnici bodo učenci ustvarjali v skupini, oziroma orkestru klarinetov. Pripravili bodo dve skladbi s katerima se bodo predstavili v prvi točki večernega koncerta kvarteta klarinetov »Claritet«. Med odmori delavnice se bo  predstavilo podjetje KLARINETarna, ki ponuja servis, ter nakup novih Instrumentov. Pripravljena bo tudi razstava klarinetov, na kateri bo prikazan razvoj instrumenta.

Kvartet klarinetov »Claritet«
Člani so se v tej zasedbi združili v želji po kvalitetnem in sproščenem izvajanju komorne glasbe na različnih prireditvah. Kvartet sestavljamo prof. Mitja Repnik, prof. Matjaž Isak ter študenta klarineta Rok Rupreht in Simon Žvikart. Druži jih ljubezen do igranja klarineta, sproščenost, inovativnost in veselje do novih spoznanj in odkritij v glasbi. S kvalitetnim in samozavestnim nastopom želijo čim širšemu občinstvu približati komorno glasbo za klarinet. Vseskozi jih spremlja velika mera pozitivne energije.

Prijazno vabljeni na koncert kvarteta klarinetov »Claritet«, v ponedeljek 20. januarja 2014, ob 18. uri v dvorani šole. Predstavil se bo tudi orkester klarinetov, sestavljen iz učencev, udeležencev delavnice za klarinet iz glasbenih šol Lendava, Murska Sobota in Ljutomer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje