Športnika leta 2013 sta Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač

Športna zveza Ljutomer je 44. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo

Prlekija-on.net, petek, 17. januar 2014 ob 12:05
Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač

Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač

V četrtek, 16. januarja, je Športna zveza Ljutomer že 44. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica in športnik leta 2013 sta, tako kot lani, Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač.

Poleg navedenih nazivov ŠZ Ljutomer podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj njenih meja.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu, tako da so glasovali športna društva članice Športne zveze, poslušalci lokalnega radia, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje športna zveza.

Pozdravni nagovor na prireditvi je imel predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič, vse zbrane pa je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, nakar so podelili priznanja.

POSEBNA PRIZNANJA 2013
a) PRIZNANJA ŠPORTNE ZVEZE:
1. Športno društvo Cven - 20 LET OŽIVITVE NOGOMETA NA CVENU
2. Rokoborski klub Ljutomer - 20 LET DELOVANJA

b) PLAKETE OKS-ZŠZ: Na predlog ŠZ Ljutomer je Olimpijski komite Slovenije-združenje športnih zvez dodelil dve plaketi za dolgoletno delovanje športnih društev in sicer:
1. Športno društvo NK Veržej - za 50 LET DELOVANJA
2. TVD Partizan Ljutomer - za 110 LET DELOVANJA

Priznanja je podelil podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, ki je hkrati sekretar Športne zveze Ljutomer, Branko Žnidarič.

ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 2013
Šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2013 je bilo 35 šolskih športnih tekmovanj in prireditev, ki se jih je udeležilo preko 1.500 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. Po posebnem točkovanju šolskih športnih društev, izbor je namreč opravljen na osnovi vrednotenja uvrstitev na šolskih športnih tekmovanjih, kjer je upoštevana vrednost uvrstitve glede na število otrok posamezne šole, je bil vrstni red sledeč:

3. mesto
ŠŠD OŠ Janka Ribiča Cezanjevci - Učenci in učenke so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 7 prvih, 2 drugi in 8 tretjih mest

2. mesto
ŠŠD OŠ Ivana Cankarja Ljutomer - Učenci in učenke so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 23 prvih, 32 drugih in 20 tretjih mest

1. mesto
ŠŠD Veržej - Učenci in učenke OŠ Veržej so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 20 prvih, 11 drugih in 10 tretjih mest ter eno prvo in eno tretje mesto na državnem tekmovanju v badmintonu. Iskrene čestitke veljajo tudi mentorju Antonu Štermanu in seveda vodstu šole.

Priznanja je podelil predsednik Sveta Javnega zavoda za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer, Marko Jerebič.

ŠPORTNO DRUŠTVO  LETA 2013
Po glasovanju za športno društvo leta sta dve društvi prejeli enako število glasov, zato sta si razdelili 2. do 3. mesto in sicer:

2. mesto
Kasaški klub Ljutomer – ima v Prlekiji preko 135-letno tradicijo in je še vedno eden najuspešnejših kasaških klubov v Sloveniji tako po doseženih rezultatih, kot po organizaciji kasaških prireditev. V letu 2013 so pripravili 7 kasaških prireditev. Člani KK Ljutomer so imeli 482 štartov in osvojili 69 zmag. KK Ljutomer ima tudi najuspešnejšega voznika v Sloveniji Jožeta Sagaja ml. iz Ključarovcev in voznico Darjo Antolin, ki je zasedla 3. mesto.

2. mesto
Nogometni klub ŠD Veržej – zelo uspešno tekmuje s člani v II. državni ligi (po jesenskem delu so na 4. mestu), z ekipo U-15 že sedmo sezono nastopajo v I. državni ligi, z mladinci in kadeti pa v II. državni ligi vzhod. V tekmovanjih MNZ Murska Sobota pa uspešno nastopajo ekipe U-7, U-8, U-9, U-11 in U-13.

1. mesto
Judo sekcija pri TVD Partizan Ljutomer – ena najuspešnejših ekip, ki uspešno sodeluje na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah in je osvojila 12 medalj. Za najmlajše kategorije so organizirali Prleško judo ligo. Članska ekipa je tekmovala v II. slovenski judo ligi, kjer so osvojili 3. mesto. V slovenskem pokalu - klubsko točkovanje, trenutno zasedajo 7. mesto v državi, kar je v zgodovini ljutomerskega juda največji uspeh doslej. Sekcija ima kar 8 kategoriziranih športnikov po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez.

Priznanja je podelil podpredsednik Športne zveze Ljutomer, Janko Špindler.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2013
3. mesto
Jaka Godec - košarka, mladi član ekipe U-14 Košarkarskega društva Ljutomer, ki je na širšem spisku reprezentantov

ŠPORTNICA LETA 2013
3.mesto
Monika Jerebic – pikado: članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Na ekipnem državnem prvenstvu je osvojila 2. mesto, skupaj z Mojco Humar evropska prvakinja v dvojicah ter 2. mesto na ekipnem evropskem prvenstvu.

ŠPORTNIK LETA 2013
3. mesto
Žiga Šendlinger - judo: član judo sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Na državnem prvenstvu je v kategoriji do 60 kg osvojil tri tretja mesta v kategoriji kadeti, mlajši člani in člani. Je kategorizirani športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika državnega razreda.

Priznanja za 3. mesto v kategorijah je podelil predsednik Nadzornega odbora Športne zveze Ljutomer, Alojz Vogrinec.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2013
2. mesto
Žan Kolmanič - nogomet, odlični mladi igralec ŠD NK Veržej, najboljši strelec in kapetan ekipe U-15.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2013
Po glasovanju za perspektivno športnico leta, sta dve kandidatki prejeli enako število glasov, zato sta si razdelili 2. mesto in sicer:

2. mesto
Sara Novak - karate, članica Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer je osvojila 3. mesto v borbah do 53 kg na mladinskem državnem prvenstvu, z reprezentanco Slovenije pa se je udeležila mladinskega evropskega prvenstva v Španiji
in
Sandra Kaučič - strelstvo, članica Strelskega društva Mesto Ljutomer, ki je z ekipo osvojila 2 naslova državnih prvakinj.

ŠPORTNICA LETA 2013
2. mesto
Betina Ivajnšič – judo: članica Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojila je 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji U-18 in 3. mesto na evropskem pokalu v Portugalski. Je tudi kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez saj ima status športnice mladinskega razreda.

ŠPORTNIK LETA 2013
2. mesto
Andrej Gorjak – pikado: član Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Na državnem posameznem prvenstvu je osvojil 2. mesto, z ekipo je osvojil 3. mesto v klasičnem pikadu. Kapetan državne reprezentance, ki je osvojila 3. mesto na evropskem prvenstvu. Z ekipo TOP-GUN je na klubskem Evro cupu osvojil 1. mesto.

Priznanja za 2. mesto v kategorijah je podelil predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2013
Uroš Vozlič - judo, član Judo sekcije pri TVD Partianu Ljutomer je postal državni prvak do 55 kg.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2013
Nuša Špindler – strelstvo, članica Strelskega društva Mesto Ljutomer je 2 kratna državna prvakinja in sicer z zračno in malokalibersko puško (ekipno in posamezno).

ŠPORTNICA LETA 2013
Tanja Vrbnjak – karate: članica karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojila je 2. mesto na državnem prvenstvu borbe mlajše članice +60 kg. Na mladinskem evropskem prvenstvu v Turčiji je osvojila bronasto medaljo. Je kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnice mladinskega razreda.

ŠPORTNIK LETA 2013
Aleš Pokrivač – karate: član karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojil je 1. mesto na državnem prvenstvu v katah med kadeti. Z reprezentanco Slovenije se je udeležil mladinskega evropskega prvenstva v Španiji. Je kategorizirani športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika državnega razreda.

Priznanja za zmagovalce v posameznih kategorijah je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

V spremljevalnem programu so nastopili Harmonikarski orkester Glasbene šole Ljutomer, ki ga vodi Janez Munda in Plesni klub Zapleši z Urško pod vodstvom Nine Fras, po razglasitvi pa je sledila še skupna večerja.

V spodnjem videu si lahko ogledate nagovor predsednika Športne zveze Ljutomer, Aleša Vrbančiča, nagovor županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, povzetek spremljevalnega programa ter zahvalo športnice leta Tanje Vrbnjak ob koncu prireditve.


Več v Šport