»Mojčin lepi svet«

Muzikal za otroke

Nuša Novak, torek, 21. januar 2014 ob 08:32
Predstava, ki so si jo 16. januarja, ogledali tudi učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in je nastala po scenariju Tomaža Lapajne Dekleva, je bila premierno uprizorjena oktobra 2012. Do konca leta je doživela še dvanajst ponovitev in navdušila že več kot tri tisoč gledalcev.

»Mojčin lepi svet« je zelo kvalitetna predstava vesoljčic Lileje in Lilaje, ki sta na Zemljo prišli z velepomembno nalogo - najti, kar je na njej najlepšega in to odnesti s seboj v vesolje. To predstavo so si tudi v Kulturnem domu Ljutomer, z veseljem ogledali številni otroci. Ta otroški muzikal je odlična igra mladih igralcev z izvirnimi humornimi in poučnimi vložki, kateri popeljejo gledalca do glavnega sporočila igre. Tudi kostumografija in scenska postavitev sta nekaj posebnega. Otrokom je bila igra še posebej zanimiva, saj so na odru igrali tudi njihovi vrstniki.

Otroke in odrasle muzikal vodi k razmišljanju o odnosu do narave, predvsem pa o odnosih med ljudmi. Domiselne peripetije Mojce in prikupnih obiskovalk z drugega planeta, jih pripeljejo do spoznanja, da je najlepša stvar na svetu prijateljstvo.

In ravno prijateljstvo je rdeča nit predstave. Spoznali boste, da ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš – če si prijazen do drugih, boš našel prave prijatelje. Naj pada dež, sneži ali sije sonce, s prijatelji se boš vedno zabaval in imel lepo. In če boš skupaj z njimi ohranjal naravo, bo svet lep! Ravno takšen bo, kot Mojčin.

USTVARJALCI
Scenarij: Tomaž Lapajne Dekleva
Režija in dramaturgija: Alice in Kajetan Čop
Besedila pesmi: Klavdija Bizjak, Mojca Robič, Grega Sulejmanovič
Glasba in aranžma: Igor Potočnik, Martin Pustinek, David Sredenšek, Katarina Kumer, Grega Sulejmanovič, Boštjan Grabnar
Zvočni efekti: Gorazd Planko
Scenografija: Boštjan Majcen
Naslovna fotografija: Peter Marinšek
Fotografije s predstave: Boštjan Majcen

Glavne vloge: Mojca Robič, Katarina Kumer, Lučka Robič
Plesalke Plesne šole Spin: Nuša Osrečki, Šuhra Muharemovič, Taja Vidmar, Lara Krneža, Laura Skale, Melanie Gričnik, Melani Sevšek, Anja Širovnik, Pia Katarina Kremžar in Anja



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje