Gasilski posvet Gasilske zveze Ljutomer na Cvenu

Letos čaka gasilce obsežen program nalog

Jože Žerdin, sreda, 22. januar 2014 ob 08:28
Gasilski posvet GZ Ljutomer

Gasilski posvet GZ Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer v katero so vključeni gasilci iz občin Ljutomer, Razkrižje in Veržej je v prostorih zadružnega doma na Cvenu organizirala posvet predsednikov in poveljnikov gasilskih društev, članic zadolženih za delo članic po gasilskih društvih in zadolženih za delo z mladino v gasilskih društvih.

Vodstvo Gasilske zveze Ljutomer je zbranim predstavilo smernice za letošnje občne zbore prostovoljnih gasilskih društev. Predsednik Gasilske zveze Ljutomer, Andrej Rus je predstavil opravljene naloge v lanskem letu, ter nakazal nekatere organizacijske naloge za letošnje leto. Andrej Trstenjak, poveljnik Gasilske zveze Ljutomer je predstavil operativne naloge za letošnje leto, kjer čaka društva in zvezo kar precej obsežnih nalog na področju izobraževanja in pri pripravi tekmovanj ter vaj. Martin Smodiš, vodja izpostave RS za zaščito in reševanje Murska Sobota in regijski poveljnik Civilne zaščite, je zbranim na gasilskem posvetu podal podatke o intervencijah sil za zaščito in reševanje v lanskem letu na državnem nivoju, prav tako pa program aktivnosti na državnem in regijskem področju v sistemu zaščite in reševanja v letošnjem letu. Primož Senčar, vodja regijskega centra za obveščanje pa je predstavil podatke o intervencijah, ki so bile opravljene v lanskem letu na področju celotnega Pomurja.

Občni zbori PGD so se sicer že začeli, opravljeni bodo do 15. marca. V GZ Ljutomer je 28 prostovoljnih gasilskih društev, Skupščina Gasilske zveze Ljutomer pa bo predvidoma zadnji teden v marcu. Večje prireditve v Gasilski zvezi Ljutomer v letošnjem letu bodo, ko bo PGD Cezanjevci 14. junija proslavilo 120. letnico obstoja in delovanja društva. Ta gasilski praznik bo povezan še v sklopu 4. Dneva gasilcev GZ Ljutomer in petega  Pokalnega tekmovanja GZ Ljutomer. Gasilsko društvo Razkrižje bo 15. junija prevzelo prenosno motorno brizgalno, gasilsko društvo Mala Nedelja bo 21. junija prevzelo novo gasilsko vozilo, gasilsko društvo Bunčani pa bo 5. julija praznovalo 110. letnico obstoja in delovanja društva in hkrati prevzelo gasilsko vozilo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje