Strojniki Radgonskih goric na strokovni ekskurziji v Italiji

Za zahvalo in dobro poslovanje so jih popeljali na strokovno ekskurzijo

Marjan Slavič, nedelja, 26. januar 2014 ob 13:03
Strokovna ekskurzija v Italiji

Strokovna ekskurzija v Italiji

Zimski čas nekako velja za vinogradnike, da je čas izobraževanj in priprav na novo sezono. Ker pa je bilo vreme vse skozi ugodno za zimsko rez vinske trte, so pridni vinogradniki delniške družbe Radgonskih goric do sedaj obrezali nekje 70% svojih vinogradov, kateri se širijo na površini 380 ha.

V podjetju Radgonske gorice d.d. so v lanskem in predlanskem letu uspeli nabaviti 20 novih traktorjev znamke New Hollande. Svoj vozni park so tako uspeli izboljšati z novimi traktorji, ki so bili še kako potrebni, saj le ti nudijo večjo udobnost, boljše pogoje traktoristom, ter samega in varnega dela s traktorji v vinogradih. Nove traktorje so nabavili preko zastopstva in servisa New Holland ITRO d.o.o iz Štor. Za zahvalo in dobro poslovanje pa je omenjeno podjetje iz Štor organiziralo 22. in 23. januarja dvodnevno ekskurzijo za vse strojnike - traktoriste, mehanike, ter odgovorne na tem področju iz radgonskih goricah v tovarno in proizvodnjo traktorje New Holland, ki leži dobrih 800 km iz Gornje Radgone na srednji obali zahodne Italije v kraju Jesi.

Vsem je tako bilo omogočeno videti ob strokovni razlagi in vodenju po celotni proizvodnji, samega direktorja tovarne traktorjev New Holland iz Jesi, praktičen in nadzoren postopek nastanka, vse od prvega vijaka, do končanih prav takšnih traktorjev, katere uporabljajo v radgonskih goricah. V proizvodnji, kjer je zaposlenih dobrih 800 delavcev tako v enem dnevu v dveh izmenah, proizvedejo 110 traktorjev. Prodajna mreža pa se tako razteza po vseh celinah sveta. Tehnolog iz radgonskih goric mag. Gorazd Rudolf Kovačič je bil mnenja: "Prav takšne ekskurzije še lahko kako pozitivno delujejo, saj strojnik ob videnem in povedanem dobi pravi občutek in vtis, s kakšnim strojem upravlja in dela ter ga potem zna vestno, strokovno in v pravi meri občutka tudi ob samem delu uporabljati".


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje