Občni zbor ljutomerskih čebelarjev

Posebno slovesen del je bila podelitev značk Čebelarske zveze Slovenije čebelarjem društva, ki so že vrsto let tudi člani državne zveze

Janče Gartner, ponedeljek, 27. januar 2014 ob 11:10
Občni zbor ČD Ljutomer

Občni zbor ČD Ljutomer

V nedeljo, 26. januarja, smo se na svojem občnem zboru sestali člani Čebelarskega društva Ljutomer. Obširnemu dnevnemu redu je botrovala pestra in uspešna dejavnost društva v preteklem letu in veliki načrti društva v letu 2014. Pod vodstvom predsednika društva Branka Bratinščaka in njegove delovne ter inovativne ekipe, je bilo zabeleženih kar nekaj odmevnih dogodkov, o katerih smo že poročali.

Dogovorili pa smo se tudi kako naprej, da bo naša marljiva kranjska čebela še naprej stalna spremljevalka našega življenja, kako jo zaščititi pred boleznimi in paraziti in tudi nevarnostmi sodobnega kmetijstva, kateremu pa z opraševanjem rastlin obilno pomaga pri pridelavi hrane.

Posebno slovesen del pa je bila podelitev značk Čebelarske zveze Slovenije čebelarjem društva, ki so že vrsto let tudi člani naše državne zveze. Zveza je značke uvedla v preteklem letu in se podeljujejo prvič, zato je dobitnikov nekaj več. Prejemniki značk so:
Za 10 let članstva: Herman Bogdan, Maksimiljan Cvetko, Janez Lubec, Peter Mesarič, Milan Novak, Vlado Rajner, Franc Rožman, Janez Sever, Jožef Tigeli, Janez Vencelj in Marjan Vogrinec.
Za 20 let članstva: Bojan Balažič, Branko Bratinščak, Slavko Filipič, Ignac Pihler, Janko Šiško in Janez Žuman.
Za 30 let članstva: Franc Belcl, Marjan Lipovec, Franc Novak, Igor Novak, Zvonko Perc, Marko Šnajder in Franc Zavratnik
Za 40 let članstva: Ludvik Šauperl in Janko Vrbnjak

Zbor je glasbeno popestril harmonikar iz Cvena, ki je s pesmijo Čebelar k petju pripravil večji del članstva. V naši družbi so se prijetno počutili tudi gostje, druženje pa smo zaključili s kosilom v tej hladni zimski nedelji.

Naj medi!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje