Spreminjanje življenj, odkrivanje obzorij

Otvoritvena konferenca programa Erasmus+ na Brdu pri Kranju

Prlekija-on.net, nedelja, 2. februar 2014 ob 13:23
Otvoritvena konferenca Erasmus+

Otvoritvena konferenca Erasmus+

Na Brdu pri Kranju je 24. januarja, potekala otvoritvena konferenca programa Erasmus+. Predstavitveni seminar programa Evropske unije za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport za obdobje 2014-2020 Erasmus+ bo zagotovil 14,7 milijarde EUR za obdobje sedmih let za podporo izobraževanju, usposabljanju, mladim in športu v Evropi.

Predstavitev programa je bila zelo dobro obiskana, med udeleženci so bili tudi predstavniki Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO, Mladinskega sveta Ljutomer, Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Zavoda ŠIM iz Ljutomera in številni drugi iz vseh koncev Slovenije. Na prireditvi so spregovorili: dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS, dr. Jernej Pikalo, minister MIZŠ in Klavdija Černilogar, pomočnica direktorja EK. Podani pa so bili tudi prispevki in sicer: Učinki programa VŽU, dr. Alenka Flander, CMEPIUS; Učinki programa Mladina, Janez Škulj, direktor, Zavod Movit; Kako velika pričakovanja pretvoriti v velike cilje, dr. Aleksander Zadel, direktor, Inštitut C.A.R.

Sledile so še vzporedne predstavitve za posamezna področja: - do-univerzitetno splošno izobraževanje; - poklicno izobraževanje; - tercialno izobraževanje (višje strokovno in visoko šolstvo); mladina; - šport.

Več o programu najdete na spletni povezavi.

Izdajatelji tokratnega EU programa zatrjujejo: "Erasmus+ lahko spremeni vaše življenje in poklicno pot", upamo da bomo v pokrajini ob reki Muri in Dravi to tudi uresničili. Spodaj si lahko ogledate tudi video reportažo.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje