Zaprte šole, oviran promet, podrta drevesa, ...

V naših krajih na srečo ni večjih težav, so pa imeli gasilci pretekli dan in noč nekaj dela z odstranjevanjem dreves

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 13:54
Tudi cestni delavci so imeli polne roke dela

Tudi cestni delavci so imeli polne roke dela

Večji del države še je vedno v ledenem oklepu, v ponedeljek je večina šol zaprtih, oviran je promet, podrti so številni daljnovodi, tako da je brez elektrike še vedno okoli 250.000 ljudi. Ponekod so tudi brez vode in telefonskih povezav.

Rdeči alarm je sicer preklican, a po napovedi vremenoslovcev naj bi led vztrajal še nekaj dni.

Pri Mali Nedelji padel električni drog
Pri Mali Nedelji padel električni drog
Maribor v ledenem objemu
Maribor v ledenem objemu
Zaradi izrednih vremenskih razmer odpoved pouka v Ljutomeru, Ormožu, na Cvenu, ...
Zaradi izrednih vremenskih razmer odpoved pouka v Ljutomeru, Ormožu, na Cvenu, ...
Slovenijo objela ledeni dež in žled
Slovenijo objela ledeni dež in žled

V naših krajih na srečo ni večjih težav. Izklop električne energije, ki je bil predviden za danes ob 16. uri v Ljutomeru, v ulicah: Ormoška cesta št. od 45 do 61; Ulica Bratov Pihlar št. od 9 do 22; Ulica 5. Prekomorske brigade št. od 1 do 9; Lendavska cesta št. 2; Jeruzalemska cesta št. 1, 1a, 5, 9, je preklican.

V ponedeljek ni pouka na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, na OŠ Cven, na OŠ Miklavž pri Ormožu in podružnici Kog, na OŠ Sveti Tomaž in v vrtcu Ježek Sveti Tomaž, na OŠ Velika Nedelja, na OŠ Stanka Vraza Ormož, na OŠ Ivanjkovci in na OŠ Kapela, na OŠ Stročja vas ni šolskega prevoza, pouka pa niso imeli niti na Gimnaziji Ormož.

Nekaj dela so imeli gasilci pretekli dan in noč z odstranjevanjem dreves. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci PGD Ljutomer odstranjevali podrto drevje z regionalne ceste pri Radomerju, gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so odstranili dve podrti drevesi na cesti Miklavž–Kajžar, podrto drevo v Središču ob Dravi so s cestišča odstranili gasilci PGD Središče ob Dravi, na območju Polenšaka pa so gasilci PGD Polenšak odstranili 15 podrtih dreves s cest.

V Gornji Radgoni so gasilci PGD Gornja Radgona pomagali pri odstranjevanju podrtih dreves s cestišč, kjer so na treh lokacijah odstranili 8 dreves. Na cesti Hlaponci–Polenšak in cesti Polenšak–Mostje so gasilci PGD Gabrnik odstranili 2 podrti drevesi s cest, v Zagorcih so gasilci PGD Grabšinski breg odstranili 10 dreves s cest, gasilci PGD Cerkvenjak pa so odstranili 4 drevesa s ceste Cerkvenjak–Stanetinci.

V naselju Drbetinci so gasilci PGD Vitomarci odstranili 10 dreves s ceste, s ceste Vitomarci–Cerkvenjak pa so odstranili 10 dreves. S ceste Pavlovci–Miklavž pa so gasilci PGD Hardek odstranili 2 drevesi in nekaj vej.

V Mali Nedelji se je pretrgal tudi nizkonapetostni vod. Ob tem je bil obveščen Elektro Maribor.

V nedeljo zvečer so nam tudi sporočili, da je v Kačurah proti večeru bilo skoraj neprevozno in nevarno na določenih straneh cestišča. Cesta je danes očiščena, cestni delavci so še zjutraj odstranjevali padlo vejevje, a zaradi gozda, ki obdaja cesto na obeh straneh, drevje nevarno visi nad cesto, zato še nevarnost ostaja. To lahko vidite tudi v spodnjem videu, ki je nastal v ponedeljek zjutraj v Kačurah.


Več v Narava