V Marianumu so na Svečnico praznovale redovnice in redovniki

Pri maši so se zbrale redovnice reda sestre Hčere Marije Pomočnice, sestre Frančiškanke Brezmadežnega spočetja in salezijanci

Jože Žerdin, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 16:33
Sveta maša na Svečnico

Sveta maša na Svečnico

Na praznik Gospodovega darovanja - Svečnica, to je 2. februarja, so po vseh škofijah na Slovenskem praznovali 18. dan posvečenega življenja. Tudi murskosoboška škofija se je na ta dan zbrala v Salezijanskem zavodu Marianum v Veržeju v domski kapeli Marjanišča.

Na Svečnico je sveto mašo daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, ob somaševanju domačega župnika župnije Veržej Jožeta Brečka in župnika župnije Kapela Toneta Hribenika. Pri maši je škof blagoslovil sveče, saj je sveča simbol življenja in luči. Pri maši so se zbrale redovnice reda sestre Hčere Marije Pomočnice, sestre Frančiškanke Brezmadežnega spočetja in salezijanci, ki živijo in delajo v tem zavodu v Veržeju. K temu prazniku so bili vabljeni tudi patri kapucini, ki pa so se opravičili zaradi slabega vremena.

Sveto mašo so popestrile sestre s prošnjami in cerkvenimi pesmimi ob spremljavi sestre Simone na klavirju in kitari. Po sveti maši se je škof vsem zahvalil, da so tako lepo pripravile to bogoslužje, ob koncu so vsi skupaj praznik sklenili pri skupni mizi Marijanišča.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje