Občina Razkrižje se je tudi letos predstavila na turističnem sejmu Alpe-Adria

Med društvi se je na sejmu predstavilo veliko društev iz Prekmurja in Prlekije

Jože Žerdin, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 16:42
Sejem Alpe-Adria

Sejem Alpe-Adria

Ob koncu tedna je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekal turistični sejem z naslovom Turizem in prosti čas, na katerem se je predstavilo preko 100 turističnih društev iz celotne Slovenije.

Na sejmu se je predstavila Slovenija s turistično ponudbo in gostje iz 11 držav: Madžarske, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Grčije, Jordanije, Neaplja, Tunizije in Indije. Med društvi se je na sejmu predstavilo veliko društev iz Prekmurja in Prlekije. Občina Razkrižje se je na sejmu predstavljala s kulinariko, predvsem z razkriškimi mlinci in razkriškimi pogačicami. To je bila skupina pridnih članov in članic Turistično narodopisnega društva Razkrižje.

Pred vhodom v halo A so pekle razkriške mlince, v hali A 2 pa so na stojnici ponujali s pokušino razkriške pogačice. Društvo je še ponujalo vino vinske kraljice Martine XV., izdelke žganjekuhe, bučno olje, grozdni sok ter Ivanov čaj iz zeliščne kuhinje. Najbolj pa so na sejmu izstopali člani TND Razkrižje, oblečeni v praljudi iz prazgodovinske naselbine Šafarsko, kateri so predstavljali prakruh in celotno ponudbo Razkriškega kota.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje