Oddelek baleta GŠ Ljutomer nastopil na 8. Reviji baletnih šol in društev

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, se je prvič udeležila Revije klasično baletnih šol in društev Republike Slovenije

Prlekija-on.net, torek, 4. februar 2014 ob 08:38
Oddelek baleta GŠ Ljutomer v Velenju

Oddelek baleta GŠ Ljutomer v Velenju

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, se je 1. 2. 2014, s svojimi učenci, prvič udeležila 8. Revije klasično baletnih šol in društev Republike Slovenije, ki je potekalo v Velenju.

Na odru so se predstavili dve skupini baletk. Prva skupina »SNEŽINKE«, starost nastopajočih 8 – 9 let, ter druga skupina »MADŽARSKI PLES«, starost nastopajočih 9 – 10 let. Koreografijo za obe skupini je pripravila učiteljica baleta na šoli Ana Germ.

Delovanje oddelka Ples – balet v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer, se je pričelo pred šestimi leti. Na šoli delujejo tri skupine plesne pripravnice in štirje razredi baleta. Namen ustanovitve oddelka je bil predvsem, da šola dopolni program, ki ga do takrat še ni izvajala, in da omogoča otrokom razvijanje smisla za plesno kulturo in sposobnost vrednotenja baleta. Ples-balet omogoča otroku celovit razvoj, tako telesni kot duševni. Pouk plesa in baleta spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti.

Del sredstev za delovanje oddelka financira tudi občina Ljutomer kot nadstandard program.

Oddelek Ples – balet GŠ Slavka Osterca Ljutomer, pripravlja tudi baletno predstavo TRNULJČICA, ki bo v soboto, 29. 3. 2014, ob 18. uri v Domu kulture Ljutomer. Prijazno povabljeni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje