Zaposleni aktivni kot prostovoljci

Korporativno prostovoljstvo zamenjuje donacije in sponzorstva

Filip Matko, sreda, 5. februar 2014 ob 18:16
Madžarske karte

Madžarske karte

Ugotavlja se, da so časi, ko so družbeno odgovornost podjetij predstavljala le sponzorstva in donacije, skorajda mimo. Uveljavlja se korporativno prostovoljstvo v zadnjih letih tudi po Sloveniji, še posebno po letu 2011. To korporativno prostovoljstvo zajema prostovoljne programe podjetij, ki obsegajo prostovoljsko neplačano delo zaposlenih za dobrobit širše skupnosti, ki ga z različnimi iniciativami podpira delodajalec oziroma podjetje. S tem se zagotavljajo trdnejše vezi z lokalno skupnostjo in prinašajo koristi vsem stranem: zaposlenim, podjetju, neprofitnim organizacijam in lokalni skupnosti.

Tovrstnega korporativnega prostovoljstva so se lotili v Zdravilišču Radenci ter v torek, 4. februarja, dopoldne obiskali DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. S tamkajšnjimi stanovalkami in stanovalci doma, kot tudi z zaposlenimi so se zaposleni iz Zdravilišča Radenci srečali ob številnih igrah: šah, človek ne jezi se, spomin, karte (šnops in tarok) ter pikado. Ob vsem tem rezultati oziroma izidi iger sploh niso bili pomembni, največ, kar je veljalo ob tem, je bilo druženje.

Stkale so se ob tem nove vezi in poznanstva, pogovori ob pecivu, čaju in kavi so tekli neprenehoma in tudi druženje po zaključku družabnih iger ni hitro minilo. Že kmalu je pričakovati ponovno srečanje, a takrat verjetno v prostorih Zdravilišča Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje