Člani pomurskih gasilskih društev priskočili na pomoč prizadetim območjem

Prizadetim območjem so pomoč izrazili tudi člani pomurskih gasilskih društev, katere smo v sredo zjutraj ujeli ob njihovem odhodu

Bojan Sobočan, sreda, 5. februar 2014 ob 18:465
Gasilci na pomoč prizadetim območjem

Gasilci na pomoč prizadetim območjem

Zaradi izrednih vremenskih razmer se številni pripadniki civilne zaščite, gasilci, vojaki, delavci zaposleni v Elektro podjetjih ter ostali trudijo, da bi ponovno vzpostavili osnovno infrastrukturo na prizadetih območjih. Tako, da bi lahko prebivalcem, ki so »ostali« dobesedno odrezani od preostalega sveta, zagotovili oskrbo z električno energijo, ponovno vzpostavili delovanje telefonskih linij, internetnega omrežja in oskrbo s čisto pitno vodo. Zraven tega pa je potrebno odstraniti nevarno drevje in vejevje.

Na pomoč Notranjski tudi ljutomerski gasilci
Na pomoč Notranjski tudi ljutomerski gasilci

Zaradi ogromne škode in zelo velikega območja, ki ga je prizadela vremenska ujma, je potrebno za vsaj zasilno ureditev razmer zelo veliko število ljudi. Zaradi tega so solidarnost prizadetim območjem izrazili tudi člani pomurskih gasilskih društev, katere smo v sredo zjutraj ujeli ob njihovem odhodu. Odpravili so se v smeri proti Primorski. Solidarnostne pomoči se je udeležilo več kot 200 članov različnih gasilskih društev iz območja celotnega Pomurja. S seboj so peljali 57 agregatov za proizvajanje električne energije, s katerimi bodo priskočili na pomoč ljudem, ki so še vedno brez elektrike. Zraven tega pa so opremljeni tudi z motornimi žagami, saj bodo pomagali počistiti nevarne ostanke polomljenih ali podrtih dreves. Tako naj bi danes dosegli tudi najbolj odročne predele in  prebivalce, ki še niso bili deležni pomoči in jim zagotovili prepotrebne agregate.


Več v Narava