Člani pomurskih gasilskih društev priskočili na pomoč prizadetim območjem

Prizadetim območjem so pomoč izrazili tudi člani pomurskih gasilskih društev, katere smo v sredo zjutraj ujeli ob njihovem odhodu

Bojan Sobočan, sreda, 5. februar 2014 ob 18:465
Gasilci na pomoč prizadetim območjem

Gasilci na pomoč prizadetim območjem

Zaradi izrednih vremenskih razmer se številni pripadniki civilne zaščite, gasilci, vojaki, delavci zaposleni v Elektro podjetjih ter ostali trudijo, da bi ponovno vzpostavili osnovno infrastrukturo na prizadetih območjih. Tako, da bi lahko prebivalcem, ki so »ostali« dobesedno odrezani od preostalega sveta, zagotovili oskrbo z električno energijo, ponovno vzpostavili delovanje telefonskih linij, internetnega omrežja in oskrbo s čisto pitno vodo. Zraven tega pa je potrebno odstraniti nevarno drevje in vejevje.

Na pomoč Notranjski tudi ljutomerski gasilci
Na pomoč Notranjski tudi ljutomerski gasilci

Zaradi ogromne škode in zelo velikega območja, ki ga je prizadela vremenska ujma, je potrebno za vsaj zasilno ureditev razmer zelo veliko število ljudi. Zaradi tega so solidarnost prizadetim območjem izrazili tudi člani pomurskih gasilskih društev, katere smo v sredo zjutraj ujeli ob njihovem odhodu. Odpravili so se v smeri proti Primorski. Solidarnostne pomoči se je udeležilo več kot 200 članov različnih gasilskih društev iz območja celotnega Pomurja. S seboj so peljali 57 agregatov za proizvajanje električne energije, s katerimi bodo priskočili na pomoč ljudem, ki so še vedno brez elektrike. Zraven tega pa so opremljeni tudi z motornimi žagami, saj bodo pomagali počistiti nevarne ostanke polomljenih ali podrtih dreves. Tako naj bi danes dosegli tudi najbolj odročne predele in  prebivalce, ki še niso bili deležni pomoči in jim zagotovili prepotrebne agregate.

mikim četrtek, 6. februar 2014 ob 12:08

Mislim da ni pošteno do gasilcev z ljutomerske zveze,da si ne zaslužijo niti ene slike.
Mislim ,da v pomursko regijo spada na žalost tudi Ljutomer,čeprav je v Prlekiji.
Vse se vrti samo okrog Prekmurja ,tudi gasilci z Ljutomerske zveze smo bili tam.
Vedno samo Prekmurje.Kaj nas ni?
Hudi

Operativec četrtek, 6. februar 2014 ob 12:49

Mikim,če nisi opazil ni nobene slike avtomobila od katere koli Gasilske zveze iz prlekije,ki smo bili tam.jaz se z slikami sploh ne obremenjujem ker ni bil moj namen ta,da grem tja da bi se tam slikal in se kasneje z tem važil,češ,bil sem tam.
mislim...halo

mikim četrtek, 6. februar 2014 ob 13:03

Jaz se z slikami tudi ne obremenjujem , ni potrebe da bi se morali z slikami važit.
Moti pa me to ,da omenjajo Prekmurje ,pod krinko Pomurja.Če vidiš samo Prekmurska društva,zakaj pa ne bi bila ena slika avta z Ljutomerske zveze.Prlekija tudi obstaja.

Operativec četrtek, 6. februar 2014 ob 16:24

Poglej članek o pomoči iz pomurja na 24ur.com :na pomoč priskočili gasilci iz prekmurja...to pa mene jezi.A PRLEKIJA NE OBSTAJA VEČ?????? mi je vseeno za slike za imena zvez ki so pomagale iz prlekije,vsaj omenijo nas lahko!!! pa oni kreten ki je snemal je prekmurec in je točno vedel da se gre za pomursko regijo in ne LE ZA prekmurske gasilce..ŽALOSTNO!

mikim četrtek, 6. februar 2014 ob 17:04

No to sem htel na začetki povedat.Si me narobe razumel.Samo Prekmurje non stop,nas prlekof pa nigi
Pri vsem je tak.Moralo bi ostati tako kot je bilo,ker Pomurja ni nikdar bilo.Prekmurje je prek Mure,na naši strani pa Prlekija.
Tak je praf.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Narava

Potres

Potres smo čutili tudi v Prlekiji

torek, 25. junij 2024 ob 10:50
V naslednjih dneh bo vroče

Temperature se bodo povzpele do 35 stopinj C

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 17:07