Razkrite barve Mure

Razstava ustvarjalnosti v DSO Gornja Radgona

Filip Matko, četrtek, 6. februar 2014 ob 20:04
Razstava

Razstava

»Barve Mure« je bil lani naslov 7. mini likovne kolonije, ki jo je 4. in 5. oktobra v prostorih Doma starejših občanov Gornja Radgona pripravila Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS Gornja Radgona. Udeležilo se je je 25 ljubiteljskih ustvarjalk in ustvarjalcev z obeh bregov reke Mure (iz štirih območnih izpostav JSKD: Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota).

Udeleženke in udeležence kolonije so imeli »na skrbi«: Simona Pirc Katalinič iz Območne izpostave JSKD G. Radgona, Saša Bezjak kot strokovna vodja kolonije ter mag. Marjan Žula (direktor DSO G. Radgona) kot gostitelj.  Vsi trije so bili v ospredju tudi na otvoritvi razstave »Barve Mure« v torek, 4. februarja, popoldne v avli doma. Kot na kolonijo so prišli ustvarjalke in ustvarjalci iz sedmih kulturnih društev oziroma skupin, ki jih je pozdravil mag. Marjan Žula. O koloniji in delu na njej je pripovedovala mag. Saša Bezjak, akademska slikarka iz G. Radgone, njej pa so sledili mladi kulturniki iz Zasebne glasbene šole Maestro iz G. Radgone: Jan Reuter z igranjem na trubo (mentor Matjaž Klemenc), Ana Štrakl z igranjem na klavir (mentorica Franja Gomboc), Aljaž Novak z igranjem na harmoniko (mentor Dejan Raj) in Jana Urbanič z igranjem na violino (mentorica Doris Šeruga).

V drugem delu kulturnega programa, ki je bil namenjen tudi slovenskemu kulturnemu prazniku, je stanovalka doma Cilka Dimec Žerdin govorila o pomenu Franceta Prešerna za Slovence, recitirala njegove pesmi, skupaj z njo pa so obiskovalci razstave ponovili tudi kitico iz Zdravljice, ki se jo poje kot slovensko himno.

Dober mesec dni bodo na ogled likovna dela ustvarjalk in ustvarjalcev 7. mini likovne kolonije pod delovnim naslovom »Barve Mure«: fotografije Terezije Šegula, kip Leopolda Methansa in slike Cvetke Pišek, Dane Štrucelj, Jasne Brunskole, Vidke Borko, Pavle Krajnc, Marka Matka Ficka, Filipa Matka Ficka, Lojzeta Veberiča in Danile Krpič iz Likovnega društva Gornja Radgona, slike stanovalke DSO G. Radgona Marije Muhič, ter slike: Ivanke Lehner, Jožefe Benko in Ludvika Žižeka iz Likovnega društva Mavrica M. Sobota, Marije Makovecki in Elizabete Tibaut iz skupine Mozaik M. Sobota, Irene Skotnik in Zdravka Patty-ja iz Sv. Jurija ob Ščavnici, Marije Magdič iz DPPP M. Sobota, Nine Srejš in Cvetke Vereš iz Bakovec, kakor tudi 9-letne Nastje Klement z OŠ G. Radgona ter bratca in sestrice (4-letni Dan in 6-letna Klara) Katalinič iz Bakovec ter še Mateje Jakopič in Manje Sgerm.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje